Tunceli OSB toplantısı yapıldı

Tunceli OSB toplantısı yapıldı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısı, Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında yapıldı.
     Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, Fırat Kalkınma Ajansı ile imzalanan proje çerçevesinde OSB altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yapılan yol, kaldırım, kanalizasyon, su ve elektrik çalışmalarının masaya yatırıldığı belirtildi.
     Su işleriyle ilgili yürütülen çalışmalara gerekli teknik desteğin sağlanması konusunda Elazığ İller Bankası ile yapılan görüşmede, teknik personel talebinde bulunulduğu, teknik heyetle Tunceli Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyet tarafından mahallinde inceleme yapılacağı, çalışmalar neticesinde iki ayda su sorununun çözüleceği kaydedildi.
     OSBnin elektrik ihtiyacının karşılanması için Tunceli Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. ile görüşmelerin sürdüğü, mevcut projelerin en büyüğü ve en kapsamlısı olan elektrik sorununun giderilmesi için çalışmaların devam ettiği, kısa sürede geçici olarak elektrik verilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından elektrik sorununun kalıcı çözümü noktasında yatırım programına alınan ve devam eden çalışma kapsamında, OSBnin elektrik işlerine ait projelerin OSB Başkanlığınca hazırlanarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesinin karara bağlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceli OSB toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER