Tunceli Üniversitesi Prof. Dr. Boztuğ:

Tunceli Üniversitesi Prof. Dr. Boztuğ: -Tunceli Üniversitesi artık stratejik planı olan bir üniversite


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli Üniversitesi artık stratejik planı olan bir üniversite dedi.
     Boztuğ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tunceli Üniversitesinin 2013-2017 yılları arasında uygulanacak stratejik planı hakkında bilgi verdi.
     Tunceli Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen öğrenci sayısının 5 bin 200e ulaştığını ifade eden Boztuğ, bu sayıyı 2013 yılında 8 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Üniversitelerinin gelişip büyüdüğünü anlatan Boztuğ, Bu gelişme ve büyümenin yöreye katkı sağlaması için Doğu Anadolu Projesi Eylem Hazırlık Planı çalışmalarını 20 kişiden oluşan akademik personelle başlattık. Hazırladığımız projelerde, bölgede yetişen bazı bitkilerin üretime kazandırılması için biyokimyasal içeriklerinin tespit edilmesi, ekonomiye kazandırılması ve kültüre alınması çalışmaları var dedi.
     Rektör Boztuğ, meyve ve sebze üretimi için bitkisel üretim, araştırma ve uygulama merkezi kurulması, esansiyel yağlar, reçel ve marmelat yapımı, hayvan ırklarının iyileştirilmesi, süt üretim işletmesi kurulması, insani ve hayvansal atıklar ile organik olan her şeyin prolizi ve sıvılaştırılması, madde bağımlığının azaltılması ve bağımlıların istihdamı, Alevilik inancı için bölgede önemli olan ziyaret yerlerinin tespit edilerek turizme kazandırılması, yöresel el sanatları ve somut kültür malzemelerinin derlenip toparlanması ve kursların açılması, Zaza Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatına uygun ders kitaplarının hazırlanması, Tunceli ve çevresindeki zengin jeotermal potansiyelin değerlendirilmesi, Tuncelide İş Geliştirme Merkezi kurulması, girişimcilik eğitimi, genç ve kadın işsizliğine yönelik meslek edindirme çalışmaları üzerine toplam 22 proje hazırladıklarını kaydetti.
     Projelerin faaliyete geçirilmesi için görüşmeler yapacağını ifade eden Boztuğ, Tunceli Üniversitesi artık stratejik planı olan bir üniversite. Bu stratejik plan dahilinde hazırlanan 22 projemizin faaliyete geçmesi durumunda yapılacak üretim, il, bölge ve ülke ekonomisini artıracağı gibi işsizliğin çözümüne ve ilin tanıtımına önemli katkı sunacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceli Üniversitesi Prof. Dr. Boztuğ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER