Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar: 2003 yılında 30 milyon lira vergi borcunu ödeyemeyen Spor Toto Teşkilatı, bugün milyarlarca lira vergi ödeyen bir kurum haline geldi -Kenan Sofuoğlu: Türkiyenin geleceği motosikl


KAYSERİ (A.A) - Spor Toto Teşkilat ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, 2003 yılında 30 milyon lira vergi borcunu ödeyemeyen Spor Toto Teşkilatı, bugün milyarlarca lira vergi ödeyen bir kurum haline geldi dedi.
     Bekir Yunus Uçar, 2012 Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Türkiye 2012 Drag Şampiyonu Şevki Sızırlıoğlu ile birlikte Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliğince Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen Spor Ekonomisi ve Motor Sporları Sempozyumuna katıldı.
     Burada öğrencilere seslenen Uçar, Türkiyede motosiklet sporunu sevdirmek ve sporun ülke çapına yayılması için çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.
     Kendisinin motosiklet sporuna başlamasının bir hayli ilginç olduğunu ifade eden Uçar, şöyle konuştu:
     Motosiklete başlama hikayem bir arkadaşımın bana kötü araba kullanmamı söylemesiyle başladı. Aracımla otoparktan çıkamıyordum bir türlü. İş yerindeki arkadaşlarım otoparkta benimle karşılaşmamak için benden ya önce ya da sonra geliyorlardı. Bundan kurtulmak için kendime bir motosiklet aldım. Motosiklet bir heves, bir özgürlük tutkusu. Ekonomik ve sosyal anlamda kendinizi daha huzurlu hissetmenizi sağlayacak bir araç.
     Spor Toto Teşkilatı ile ilgili de bilgiler veren Uçar, kurumu 2003 yılında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları ile çalışanlarının maaşını ödeyemeyecek durumda devraldıklarını belirtti.
     Yaptıkları çalışma ve anlaşmalarla kurumu kar eden ve spora büyük destek veren büyük bir kurum haline getirmeyi başardıklarını vurgulayan Uçar, şöyle devam etti:
     2003 yılında göreve geldiğimizde Spor Toto Teşkilatı 1970-80li yıllarda çok kazançlı bir kurumken nasıl bu hale geldi, nasıl eskisinden daha iyi duruma gelebilir bunu tartıştık. Dünyanın çok gerisinde kaldığımızı fark ettik. Bu noktada dünya trendlerini çok takip etmediğimizi fark ettik. İddaanın projelendirilmesiyle işe başladık. 2004 yılında İddaanın hayata geçmesiyle birlikte Spor Totoda inanılmaz bir değişim başladı. Bayilerimizi Türkiye geneline yaydık. Dünyada zaten var olan bu bahis oyununu İddaa adıyla tüm ülkeye yaydık. 6 bin 7 bin bayide İddaa oynanıyor. Spor Toto Süper Ligdeki ve ve diğer liglerdeki bütün kulüplerin gelir kaynaklarından en önemlisinin başında İddaa geliyor. Bugün geldiğimiz nokta 2003 yılında 30 milyon lira vergi borcunu ödeyemeyen Spor Toto Teşkilatı, bugün milyarlarca lira vergi ödeyen bir kurum haline geldi. Bu noktaya gelmemizin temel sebebi, yer altında illegal bir şekilde oynanan oyunları legal hale getirmemiz oldu. Biz belli bir sistemle bu kayıtdışılığı denetim altına aldık.
    
     -Kenan Sofuoğlu-
    
     Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise çocukluğundan beri motosiklet sporunun içinde olduğunu belirterek, motosikletin kendisi için büyük bir tutku olduğu kaydetti.
     Türkiyede motosiklet sporunun son yıllarda büyük atılım yaptığını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:
     Türkiyenin geleceği motosiklet sporunda çok parlak artık. Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde 20nin üzerinde sporcu ülkemizi Avrupada ve dünyada başarıyla temsil edecek. Bu sporcuların hepsi gerçekten çok yetenekli. Motosiklet Federasyonu da sporculara çok büyük destek veriyor. Bu destek ve gençlerin ilgisiyle motosiklet sporunun daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.
     Sempozyuma motosiklete olan tutkusuyla bilinen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Sercan Küçükşahin / Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER