Tunceli Ziraat Odası Başkanı Arslan:

Tunceli Ziraat Odası Başkanı Arslan: "Burada hayvancılığın gelişmesi için tüm yaylaların sürü sahiplerine açılması gerekiyor"


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan, kentte hayvancılığın gelişmesi için tüm yaylaların sürü sahiplerine açılması gerektiğini savundu.
     Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuncelinin en önemli geçim kaynaklarından birinin hayvancılık olduğunu, kentin son derece verimli meralara sahip olduğunu söyledi.
     Hayvancılığın gelişmesi için tüm yaylaların sürü sahiplerine açılması gerektiğini vurgulayan Arslan, oda olarak hayvancılığın geliştirilmesi için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
     Mazlum Arslan, Tuncelinin yıllarca güvenlik sorunu nedeniyle çok ciddi göç verdiğini, köylerin boşaldığını, bunun da hayvancılığın önemli ölçüde gerilemesine neden olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Huzur, güven ortamının tesisinin ardından eğer ilimiz genelindeki tüm yaylalar, mevcut yolları iyileştirilip ya da yolu olmayan yaylaların yolları yapılıp, altyapı sorunları ilgili kurumlar tarafından tamamlanıp sürü sahiplerine açılırsa hayvancılığın gelişmesi için önemli bir adım atılmış olur. Öyle ki sadece il merkezindeki Alacık, Gökçek ve Gözen yaylaları 34 bin 800, Pülümür ve Ovacık yaylaları ise 88 bin hayvan kapasitene sahip ancak bunun yüzde 50si kullanılabiliyor. Vatandaşlar başka illerin yaylalarını kullanmak zorunda kalıyor. Oysa bu yaylalar açılsa hem sürü sahipleri hem de arıcılar için önemli bir gelir kapısı olacak, üretim artacak ve işsizlik azalacak."
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tunceli Ziraat Odası Başkanı Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER