Tüpraşın Fuel Oil Dönüşüm Projesine ödül

Tüpraşın Fuel Oil Dönüşüm Projesine ödül


KOCAELİ (A.A) - Tüpraşın yeni yatırım finansmanı Fuel Oil Dönüşüm Projesi, Deal of the Year 2011 ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi En İyi Yapılandırılmış Finansman İşlemi ödüllerini aldı.
     Tüpraştan yapılan yazılı açıklamada, Trade Finance Magazine dergisinin Mükemmellik Ödülü, Yılın Anlaşması, 2.1 milyar dolar tutarındaki Fuel Oil Dönüşüm Projesi (RUP) yatırımın finansmanı işlemi ile Tüpraşa verildiği bildirildi.
     Söz konusu derginin Londrada düzenlenen 10. Yıl Ödül Töreninde, ödülün Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkuta sunulduğu belirtilen açıklamada, Tüpraş - RUP Finansmanı İşleminin 2011 yılı, EMEA Finansal Başarı Ödüllerinde, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi En İyi Yapılandırılmış Finansman İşlemi Ödülüne de layık görüldüğü ifade edildi.
     Açıklamada, bu ödülün de Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yelmenoğlunun aldığı ifad edilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Tüpraş ve Koç Holding finansman ve hukuk departmanlarının uzun çalışmaları ile İspanyol İhracat Kredi Ajansı-CESCE, İtalyan İhracat Kredi Ajansı-SACE, uluslararası on banka ile imzalanan anlaşmanın elde ettiği bu başarı, Koç Topluluğunun küresel ölçekteki gücü ve risk yönetimindeki başarısının kanıtı olarak değerlendirilmektedir.
     Tüpraşın, Kocaelinin Körfez ilçesinde bulunan İzmit Rafinerisinin B bölgesinde yapımı süren Fuel Oil Dönüşüm Projesinin, dünyada ve Türkiyede son yıllarda tüketimi azalan yaklaşık 4,2 milyon ton yüksek kükürtlü fuel oili işleyerek 3,5 milyon ton Euro V standardında motorin ve benzin gibi değerli beyaz ürünlere dönüştüreceği bildirildi.
     Açıklamada, inşaat ve montaj çalışmalarının sürdüğü yatırımın, 2014 yılı sonunda devreye girmesinin hedeflendiği belirtilerek, Projenin, inşaat ve montaj aşamasında ortalama 7 bin, azami 10 bin işçinin çalışması planlandı. Ülkemizin dış ticaret dengesine yılda 1 milyar dolara yakın katkıda bulunarak aynı oranda katma değer üretecek proje, tamamlandığında da yaklaşık 500 kişiyi sürekli olarak istihdam edecek denildi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tüpraşın Fuel Oil Dönüşüm Projesine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER