TUR

TUR-YÖN 2012nin En İyileri ödülü -Adanadan yayın yapan turizmnews.com adlı internet sitesi, Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN) icra kurulu üyelerinin yaptığı oylama sonunda En İyi Turizm Haber Portalı seçildi (


ADANA (A.A) - Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN) İcra Kurulu üyelerinin yaptığı oylama sonunda En İyi Turizm Haber Portalı olarak turizmnews.com adlı internet sitesinin seçildiği belirtildi.
     Turizmnewsten yapılan açıklamaya göre, TUR-YÖN İcra Kurulu, 2012nin En İyilerini belirlemek amacıyla bir araya geldi. Toplam 13 kategoride gerçekleştirilen oylamada, aralarında, THY, Hilton Otel Zinciri, Jolly Tur ve TUInin de bulunduğu kuruluş ve kişiler 2012nin en iyileri olarak belirlendi.
     Anadolu Ajansından emekli olan gazeteci Durmuş Ali Başkan ile gazeteci Aycan Demirelin turizm sektörüne yönelik hazırladığı Adanadan yayın yapan turizmnews.com adresindeki internet sitesi de oylama sonunda En İyi Turizm Haber Portalı seçildi.
     TUR-YÖN tarafından yapılan oylamada en iyi seçilen kurum ve kişiler şöyle:
     En İyi Hava Yolu Şirketi: THY
     En İyi Turizm Fuarı: Emitt
     En İyi Yerli Zincir Otel: Anemon Hotels
     En İyi Yabancı Zincir Hotels: Hilton
     En İyi Yerli Tur Operatörü: Jolly Tur
     En İyi Yabancı Tur Operatörü: TUI
     En İyi Online Tur Operatörü: Booking.com
     En İyi Turizm Haber Portalı: Turizm News
     En İyi Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
     En İyi Dernek & Federasyon: TUROFED
     En İyi Turizm Dergisi: Resort Dergisi
     En İyi Otobüs Firması: Ulusoy
     Türk Mutfak Kültürünü Yaşatan En İyi Exc. Cheff: Firkan Gülaydın
    
     -Daha iyisi için motive etti-
    
     Site kurucularından Durmuş Ali Başkan, en iyi seçilmenin kendilerini sevindirdiğini belirterek, Yayın hayatına kısa süre önce başlayan ve Adanada kurulu olan sitemizin ödüle layık görülmesine de ayrıca mutlu olduk ifadelerini kullandı.
     Başkan, ödülün kendilerini daha iyisini yapmak için motive ettiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Çukurova turizm sektöründe günden güne gelişmekte. Adanada yeni oteller açılırken, Tarsus-Kazanlı sahil bandında 15 bin yatak kapasiteli bir turizm bölgesi kurulmakta. Son olarak sayın Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanı olması da bölge için büyük bir şans. Turizmle ilgili bu gelişmeler yaşanırken, Çukurovada sektöre özel yayın yapan bir mecranın olmaması eksiklikti.
     Aycan Demirel ise hedeflerinin, Çukurovanın sesini Türkiye turizminde daha fazla duyururken, bölgedeki turizmcileri de sektörle ilgili Türkiyede ve dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar etmek olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER