Turgutluda öğrencilere yönelik diş bakımı

Turgutluda öğrencilere yönelik diş bakımı


MANİSA (A.A) - Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan koruyucu ağız diş sağlığı programı kapsamında Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Toplum Sağlığı tarafından diş fırçası ile flor jel uygulamasına başlandı.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen ilk uygulamaya Kaymakam Nazmi Günlü, Turgutlu Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Murat Yücetürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez de katıldı.
     Kaymakam Günlü, florun dişlerin çürümesini önleyen, dişlerin yapısını kuvvetlendiren bir madde olduğunu belirterek, Dişleri çürüğe karşı dirençli hale getirmek için flor uygulanmasının önemi bilinmektedir. İlçemizde 13 bin öğrencimize flor jel uygulaması yapılacak, böylece ağız ve diş sağlıklarına önem kazandıracağız diye konuştu.
     Turgutlu Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Murat Yücetürk ise 7-14 yaş grubuna yapılan diş taramalarında çocuklardaki çürük görülme sıklığının yüksek olduğunu gördüklerini ifade etti.
     Yücetürk, Flor jel uygulaması ile diş çürüğü görülme sıklığını önemli ölçüde azaltmayı planlıyoruz. Flor jel, 5 yıl boyunca yılda 3 kez her yıl ekim, ocak ve nisan aylarında uygulanacaktır dedi.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Turgutluda öğrencilere yönelik diş bakımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER