Turhal Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Turhal Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı


TOKAT (A.A) - Turhal Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 96 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Turhal Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında devam eden, 2013 ve 2014 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi.
     Belediye Başkanı Ali Gözen ve Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman arasında 96 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.
     İmza sonrası açıklamalarda bulunan Gözen, İşçilerimize bu defa her zaman olduğundan daha fazla ücret artışı yapmaya gayret ettik. Çünkü çevre il ve ilçelere baktığımız zaman bizim işçilerimiz daha az maaş almaktaydılar. Bunu dengelemek istedik ve en düşük memur maaşı seviyesine getirelim diye düşündük. Bizim açımızdan iyi olduğu kanaatindeyim. Umarım işçilerimiz mutlu olurlar. Ben Cenab-ı Haktan işçilerimize alacakları ücretleri aileleri ile birlikte huzurla yemeyi nasip etmesini diliyorum ifadelerini kullandı.
     İsmail Duman da, sözleşme sürecinde emeği geçen başta Belediye Başkanı Ali Gözen olmak üzere herkese teşekkür ederek, şunları aktardı:
     Ülkemiz şartlarında yapabileceğimiz en güzel sözleşmeyi yaptığımız kanaatindeyim. Turhalda biz yine ilkleri yaşıyoruz. İşçi alacaklarımız konusunda hiçbir talebimiz yok. Çünkü zamanında maaşlarımızı alıyoruz. İkramiyelerimiz zamanında ödendi. Geriye dönük hiçbir alacağımız kalmadı. Bu toplu sözleşmede yaşam şartlarını kazanabilecek iyi bir artışla arkadaşlarımızın maaşları çok iyi bir seviyeye geldi.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Turhal Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER