Turist sayısı yılın ilk 2 ayında

Turist sayısı yılın ilk 2 ayında yüzde 19.9 arttı -Türkiyeye gelen yabancı ziyaretçi sayısının bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19.9 arttığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Türkiyeye gelen yabancı ziyaretçi sayısının bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19.9 arttığı bildirildi.
     Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminden yapılan yazılı açıklamada, Türkiyeye bu yıl ocak ve şubat aylarında 2 milyon 373 bin yabancı ziyaretçi geldiği belirtildi.
     Türkiyeye geçen yıl aynı dönemde 1 milyon 979 bin kişinin geldiği kaydedilen açıklamada, böylece bu yılın ilk iki ayında geçen yıla göre yabancı turist sayısında yüzde 19.9 artış sağlandığı vurgulandı.
     Bu dönemde ana pazarlardan Almanyadan gelen turist sayısında yüzde 5 gerileme olduğu bildirilen açıklamada, Rusya pazarında yüzde 18 dolayında büyüme yaşandı. Hollanda, İngiltere, Belçika, Danimarka, Finlandiya gibi bazı Avrupa ülkelerinde ise çift haneli büyümeler gerçekleşti. Fransa, Lüksemburg, Macaristan ve İran pazarlarında ise gerileme devam etti ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turist sayısı yılın ilk 2 ayında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER