Turizm fuarı MAREX

Turizm fuarı MAREX-2013 başladı


MUĞLA (A.A) - Marmariste bu yıl ondördüncüsü düzenlenen Turistik İşletmeler Donanımı, Tekstil, Dekorasyon ve Gıda İhtisas Fuarı (MAREX - 2013) kapılarını ziyaretçilerine açtı.
     MARFO Fuarcılık tarafından Beldibi beldesindeki Pazaryeri binasında gerçekleştirilen fuarın açılışında halk oyunları gösterisi sunuldu, katılımcılara fuar hakkında bilgi verildi.
     MARFO Fuarcılık Müdürü Volkan Gülcan, yaptığı konuşmada, son yıllarda ekonomik durgunluğun hakim olduğu düşüncesiyle kabuğuna çekilen turizm sektörünün tekrar canlanmaya başlayacağı bir yıl olan 2013te, firma olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi.
     Turizm verilerine göre bu sene turist sayısının artmasının beklendiğine işaret eden Gülcan, Turist sayısı ile orantılı gerçekleşecek olan turistik tesisleşme ve hareketliliğin mutlaka tesislerdeki yenileme ve düzenlemelere yansıyacağına inanıyoruz. Bu nedenle sektör adına yapılacak olan çalışmalarda otel, kafeterya, bar, restoran ekipmanları ve donanımları sektöründe de pazar payının artmasına önemli etkilerde bulunacaktır. Yıllardır Marmaris ve son yıllarda da Fethiyede düzenlediğimiz fuarlar artık göstermiştir ki bölgemize daha modern ve daha iyi hizmet verecek bir fuar kongre merkezinin acilen inşası gerekmektedir dedi.
     Gülcan, 3 yıldır her türlü engelleme ve zorluklara rağmen ayakta kalmayı başardıklarını belirterek, Edindiğimiz tecrübelerle ustalık dönemine girmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı fuarlar için adımlar atıldı diye konuştu.
     Fuarın açılış kurdelesi Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ve İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl tarafından kesildi. Açılışın ardından misafirler fuarı gezdi. Fuarda 35 farklı sektörden 85 firmanın yer aldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turizm fuarı MAREX Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER