Turizm Haftası etkinlikleri

Turizm Haftası etkinlikleri -AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: "Salihlinin Sart Beldesindeki müze kurma çalışmaları sürüyor"


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihlinin Sart Beldesine müze kurma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
     Turizm Haftası etkinliklikleri kapsamında Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Kültür ve Turuzm Müdürü Erdinç Karaköse ve 300 öğrenci ile birlikte Salihlideki Sart Harabelerini gezen Yurttaş, buradan çıkan eserlerin beldede kurulacak müzede sergileneceğini bildirdi.
     Yurttaş, şöyle konuştu:
     "Dünyada paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Sarttaki kazılarda ortaya çıkarılan eserler, müzenin kurulmasıyla artık yerinde sergilenebilecek. Manisa Müzesinde korunan ilk altın ve gümüş para "Elektron"un da aralarında bulunduğu nadide tarihi eserler, Sartta kurulacak olan müzeye aktarılacak."
     Kurulması düşünülen müze için 10 dönüm arazi tahsis edildiğini ifade eden Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise prosedürlerin hızla tamamlandığını kaydetti.
     Öte yandan 37. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen "Dev Öğrenciler İlini Geziyor, İlini Tanıyor" etkinliği kapsamında 300 öğrenci Salihli Sart Harabelerini ziyaret etti.
     Gezide öğrencilere pilav ve ayran ikram edildi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Turizm Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER