Turizm Haftası

Turizm Haftası -Çanakkale Valisi Tuna: "Zenginliklerimizi korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çevreye, kültüre zarar vermeyen sürdürebilir turizm anlayışını geliştirmeliyiz"


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, zenginlikleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çevreye, kültüre zarar vermeyen sürdürebilir turizm anlayışı geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Tuna, "Turizm Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajda, turizmin, Çanakkalenin geleceğini tarif eden sektörlerin başında geldiğini, dünyadaki ekonomik kriz, Ortadoğudaki rejim değişiklikleri, ekolojik sorunlara rağmen turizm sektörünün dünyada ve Türkiyede hızla geliştiğini belirtti.
     Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Organizasyonunun tahminlerine göre 2020 yılında 1 milyar 600 milyon kişinin ülkeler arası yolculuk yapmasının beklendiğini duyuran Tuna, "Dünya genelinde her 12 istihdam alanından birini yine turizm sağlamakta, küresel ihraç ürünlerinin ve hizmet sektörünün yüzde 6sını turizm sektörü oluşturmaktadır" ifadesini kullandı.
     Tuna, Türkiyenin 2012 yılında 32 milyon turisti ağırladığı bilgisini vererek, şöyle devam etti:
     "Çanakkale Valiliği olarak kentte turizm sektörünün dünya ve ülkemizle paralel bir gelişim göstermesi için çabalarımız devam etmektedir. Ulaşılabilir bir turizm kenti için kara, hava ve deniz yollarında eksikliklerin giderilmesi, niteliklerinin yükseltilmesi ve modernleşmesi için çalışmalar hızla tamamlanmaktadır. Doğal güzelliklerimiz, tarihi ve kültürel mirasımız sahip olduğumuz en kıymetli varlıklardır. Bu zenginliklerimizi korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çevreye, kültüre zarar vermeyen sürdürebilir turizm anlayışını geliştirmeliyiz."
    
     -Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılı hedefleri-
    
     UNESCOnun Dünya Kültür Mirası listesindeki Troia Ören Yerinde yapılacak müze, Anadolu Hamidiye Tabyasının restorasyonu, Kumkaledeki Osmanlı mezarlığı restorasyonu ve çevre düzenlemesi, Orhaniye Tabyası restorasyonu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkına yapılan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve yapılacak panoramik müzenin, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalardan bazıları olduğuna işaret eden Tuna, şunları kaydetti:
     "İç ve dış pazarda tanıtımı önemsiyoruz. Bu kapsamda yurt içi ve dışındaki turizm fuarlarına katılmakta ve desteklemekteyiz. Günümüzde seyahat etmek, yeni kültürleri, coğrafyaları, insanları tanımak artık bir lüks değil, demokratik bir hak olarak algılanmaktadır. Ön yargıları ortadan kaldıran farklı kültürler arasında dostluğu pekiştiren seyahatler dünyadaki barış çabalarında katkı sunmaktadır. Çanakkale kara ve deniz savaşlarından barış çıkarmasını başarabilmiş il olarak savaşların 100üncü yılı olan 2015te dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan ziyaretçilerimizi eksiksiz olarak ağırlamanın çalışmalarını süratle tamamlamaktayız. Bütün çalışmalarımızın hedefi ilimizin zengin potansiyelini alternatif turizm imkanlarıyla çeşitlendirerek dünyayla tanıştırmak, turizm pastasından hak ettiğimiz payı almak ve Çanakkaleyi gidilmediğinde eksiklik hissedilecek dünya ölçeğinde bir destinasyona çevirmektir."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER