Turizm kenti Taşucu akşamları tatilcileri adeta

Turizm kenti Taşucu akşamları tatilcileri adeta büyülüyor


MERSİN (A.A) - Yerli ve yabancı turistlerin hayran kaldığı, bunun yanı sıra Türkiyenin Akdenize ve Kıbrısa açılan önemli bir liman kapısının da bulunduğu Taşucu-nda, yaz akşamları da bir hayli renkli ve hareketli geçiyor.
     Silifkeye bağlı beldeler içerisinde yerleşim ve nüfus bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Taşucu beldesi, tarihi, kültürü ve turizm zenginlikleriyle kendini hayran bırakmaya devam ediyor. Toros Dağlarının yeşili ile Akdeniz mavisinin kucaklaştığı bir noktada yer alan Taşucu-nun iklimi, doğal güzellikleri, antik yerleşim kalıntıları ile yerli ve yabancı herkesin beğenisini kazandığını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, -Taşucu beldemiz dünyanın her yerinden insanların gelip yerleştiği veya tatilini geçirdiği, gün geçtikçe de büyüyen Akdenizin en gözde beldelerinden biri olma yolunda ilerlemektedir- dedi.
     Taşucu beldesinde yaz akşamlarının hareketli ve bir o kadarda canlı geçtiğini ifade eden Açıkbaş, şöyle konuştu:
     -Turizm başta olmak üzere tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve yılın 300 günü güneşli iklimi ile temiz bir kıyı bandına sahip olan Taşucu, gündüzleri deniz sefası ve yat turlarıyla hareketlenirken, akşamları da sıcak belde insanları, gençleri ve yöreyi ziyarete gelen yerli ile yabancı turistlerin sahil gezileriyle ayrı bir canlılık ve güzellik kazanmaktadır. Büyük bir turizm potansiyeline sahip Taşucu Beldesi, herkese ve her keseye hitap edebilen bir tatil ve turizm cennetidir. Aileler, gençler ve turistlerimizin oturduğu sahil kesiminde bulunan çay bahçeleri, kafeteryalar, dinlenme merkezleri ve gecelere renk katan sosyal etkinlik alanlarıyla güzel bir görünüme kavuşmaktadır. Belde merkezi ve yakın çevresindeki otel, motel ve pansiyonların dışında; ev pansiyonculuğuda sürekli gelişerek, cazip hale gelmiştir.
     Taşucu beldesinin tarihi ve turizm cenneti olması yanında ticaret ve kültür şehri olduğunu ifade eden Açıkbaş, şunları kaydetti: -Taşucu Gümrük Kapısından her yıl KKTCne deniz yoluyla binlerce kişi giriş-çıkış yapmaktadır. Bu geçişler beldedeki ticari hayata canlılık getirmektedir. Balıkçılık alanında ise Taşucu Balıkçılık Kooperatifi üyesi balıkçılar, av sezonunda belde ve çevresinin deniz ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere avlanırlar. Yat Turizmi ve Tekne Turları; yaz sezonunda; Taşucu limanı içerisinden her gün sabah saat 10,00da hareket eden gezi tekneleriyle yapılan günübirlik turlar ve akşamları düzenlenen mehtap turları, tatil amacıyla beldeye gelenler için de revaçta bir etkinlik olmaktadır. Atatürk Evi; Taşucu Belediyesi tarafından sahil bandına yaptırılan ve 12 Mayıs 2005te ziyarete açılan, Mustafa Kemal Atatürkün Selanikte doğduğu evin birebir benzeri olan "Taşucu Atatürk Evi" Selanike gidemeyenler için Ata yadigârlarını görme fırsatını sunmaktadır.
     Amphora Müzesi: Arslan Eycenin 40 yıl boyunca büyük özveriyle biriktirip koleksiyon haline dönüştürdüğü, kırılıp yok olmaktan kurtarılan, kaçırılıp satılmaktan korunan, yaklaşık 400 adet Amphorayı Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakıfına (TEDHKV) bağışlamasıyla oluşan müze, 1997 yılında Kültür Bakanlığı tarafından resmi olarak müze haline getirilmiştir. Buradaki eserlerin bakım ve onarımları yapılarak 2003 yılında estetik bir sergileme anlayışı içinde ziyarete açılmıştır. Çok kültürlü Amphoraları barındırmasıyla ünlü Müzede, Tunç Çağı, Demir Devri, Roma ve Bizans Devirlerini kapsayan tüm Eski Çağ ve Orta Çağ (M.Ö 3200-M.S 1453) taşımacılığında yaygın olarak kullanılan somut örnekler sunulmaktadır. 3000 yıllık tarih sürecinin yaşandığı Amphora Müzesi, halen mülkiyeti vakfa ait 1800lü yıllarda deniz ticareti ve ihracatında kullanılmak üzere ambar olarak yapılmış olan belde merkezindeki yüksek kemerli taş binada ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Bu ve bunlar sayabileceklerimizin çok azı. Taşucu gün geçtikçe ayrı bir değer ve önem kazanmaya tüm hızıyla devam etmektedir. Bizlere düşen en büyük görev ise Taşucu halkı olarak, hizmetlerimize ve beldemize sahip çıkmaktır.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Turizm kenti Taşucu akşamları tatilcileri adeta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER