Türk çayı Balkanlarda tanıtılacak

Türk çayı Balkanlarda tanıtılacak


RİZE (A.A) - Rize Ticaret Borsası ile ÇAYKUR yetkililerinin, Balkan Savaşlarının 100. yıldönümünde iki ülke arasında var olan dostluk ve kardeşliğin artırılması amacıyla Makedonyaya gideceği bildirildi.
     Rize Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki kardeşliğin yeni nesillere aktarılması ve küreselleşen dünyada ekonomik ve ticari işbirliklerine gidilmesi noktasında, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi öncülüğünde, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği ve İstanbul Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Makedonyaya gidileceği belirtildi.
     Açıklamada, 5-9 Eylül tarihlerinde Makedonyaya bir dost selamı adıyla düzenlenen organizasyonda, Makedonya-Türkiye ekonomik işbirliği toplantılarına katılacak olan ÇAYKUR ve Rize Ticaret Borsası yetkililerinin, Halkbank Üsküp şubelerinden birini ziyaret ederek temaslarda bulunacağı ifade edilerek, heyetin 7-8 Eylül tarihlerinde Makedonyanın tarihi ve kültürel merkezlerini gezeceği, ÇAYKURun Türk çayını Makedonyada tanıtmak için Üsküp, Gostivar, Ohri ve Merkez Jupada ÇAYKUR tanıtım tırını ziyaret edeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Türk çayı Balkanlarda tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER