Türk Dil Bayramı

Türk Dil Bayramı -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -Dil, yurttaşlar arasında duygu, düşünce ve birliği oluşturan, toplumsal yapıyı güçlendiren en güçlü ortak bağdır


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Dil, yurttaşlar arasında duygu, düşünce ve birliği oluşturan, toplumsal yapıyı güçlendiren en güçlü ortak bağdır dedi.
     Dibek, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir ulusun ekonomik, siyasal, kültürel bağımsızlığını ve dünyadaki onurlu yerini korumasının, ulusal dilini bir zenginlik olarak yaşatması ve geleceğe taşımasıyla olanaklı olduğunu belirtti.
     Türkçenin doğru, etkili ve yabancı sözcüklerden arınmış olarak kullanılması gerektiğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:
     Türk dili devrimi, ulusallaşma sürecinin çok önemli yapı taşlarından biri olmuştur. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, dil bağımsızlığını, siyasal ve ulusal bağımsızlığın ayrılmaz parçası olarak değerlendirip dilimizin başka dillerin etkisinden kurtarılması yönünde çalışmalar başlatmıştır. Atatürk, dil çalışmalarına doğrudan katılarak bugün kullandığımız birçok matematik terimini Türkçemize kazandırmıştır. Dil, yurttaşlar arasında duygu, düşünce ve birliği oluşturan, toplumsal yapıyı güçlendiren en güçlü ortak bağdır.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER