Türk doktorlar Kenyada şifa dağıtıyor

Türk doktorlar Kenyada şifa dağıtıyor -Mombasa Devlet Hastanesi Pratisyen Hekimi Dr. Yusuf: "Kenyada birçok yerde, özellikle kamplarda yaşayanların sağlık sorunlarına Türk doktorlar çare arıyor" -Türkiyedeki sivil top


KONYA (A.A) - Kenya Mombasa Devlet Hastanesi Pratisyen Hekim Dr. Enver Yusuf, Türk doktorların, Kenyada özellikle kamplarda yaşayanların dertlerine çare olmaya çalıştığını söyledi.
     RİDA İnsani Yardım Vakfının davetiyle Konyaya gelen Dr. Enver Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeden iki haftada bir gönüllü doktorların Kenyaya hizmet için gittiğini söyledi.
     Kenyada 600 bin kişinin yaşadığı Dadaap Kampında bulaşıcı hastalıkların görüldüğünü belirten Yusuf, "Türk doktorlar buralarda yoğun mesai harcıyor. İki haftada bir bazen her hafta Türkiyeden bir sağlık heyeti bu kamplarda hizmet veriyor" dedi.
     Doktorların yanı sıra aralarında sağlık memurlarının da bulunduğu gönüllü grupların, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Kenyada görev yaptığını ifade eden Yusuf, şöyle devam etti:
     "Açlık ve gıdasızlık nedeniyle ölümcül hastalıklar kol geziyor. Su problemi olmasından dolayı sıtma, kolera, buna bağlı olarak ishal gibi vakalar yaşanıyor. İlaç yetersizliği had safhada. Çoğunluğu çocuklardan oluşan kamplarda insanlar, bir taraftan hastalıklarla boğuşuyor bir taraftan da yaşam mücadelesi veriyor. Kenyada birçok yerde, özellikle kamplarda yaşayanların sağlık sorunlarına Türk doktorlar çare arıyor. Türkiyedeki sivil toplum kuruluşları, ülkemize karşı büyük hassasiyet gösteriyor. Geçen sene RİDA, Kenyada 700 çocuğu sünnet ettirdi. Dadaap kampındaki Abdulhakim Şeyh Muhammed isimli çocuk, tedavisi yapılmasaydı ölecekti. Kalbinin iki bölümü arasında bir delik ayrıca kalp kapaklarından birinde de yırtık tespit edilmişti. RİDA öncülüğünde Konyaya getirilerek, burada ameliyat edildi ve sağlığına kavuştu."
     RİDA İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mehmet Şahin ise ağırlıklı olarak eğitim alanında hizmet verdiklerini söyledi.
     Şahin, "Kenyada faaliyette olan 2 bin 200 yetim çocuğun barındığı eğitim merkezimiz var. Normal eğitim görüyorlar. Orada, 1 aşevi, 9 mescit, 9 medrese ve 1 araçla hizmet veriyoruz. Geçen yıl 700 çocuğu sünnet ettirdik. Bu yıl daha geniş çaplı bir sünnet organizasyonu düzenleyeceğiz" dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Türk doktorlar Kenyada şifa dağıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER