Türk Eğitim

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yel: -Yeni sisteme göre Bilecikte yaklaşık 40, Türkiyede ise 30 bin civarında sınıf ve diğer branş öğretmenleri norm kadro fazlası durumuna düştü


BİLECİK (A.A) - Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, yeni eğitim sistemine göre Bilecikte yaklaşık 40, Türkiyede ise 30 bin civarında sınıf ve diğer branş öğretmenlerinin norm kadro fazlası durumuna düştüğünü iddia etti.
     Yel, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınıf öğretmenlerinin norm fazlası olduğundan yaz döneminde yapılan il içi, iller arası ve özür grubu atamalarının sınıf ve bazı branş öğretmenlerine kapatıldığını öne sürdü.
     Yeni sisteme göre Bilecikte yaklaşık 40, Türkiyede ise 30 bin civarında sınıf ve diğer branş öğretmenleri norm kadro fazlası durumuna düştü diyen Yel, şöyle konuştu:
     Binlerce öğretmen eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kalmaktadır. Bilecike gelen onlarca devlet memuru arkadaşların eşleri ilimize tayin isteyememektedir. Aynı şekilde ilimizden ayrılan memur arkadaşların eşleri de başka illere tayin isteyememektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kökenli olmayan acemi bakan ve bürokratlarla yönetilmeye çalışıldığı için hata üstüne hata yapılmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığının yanlış uygulamalarına karşı her türlü tepkimizi gösterdik, davalar açtık.
     Bilecik Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasına bir grup mağdur öğretmenle beraber destek verdiklerini ifade eden Yel, yaşanan mağduriyetlerin sonlandırılıncaya kadar yapılacak her türlü eyleme destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER