Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü -Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yalçın: Kadın çalışmalarının başarıya katkısı oldukça büyük olduğu görülmekte ve bilinmektedir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın, Kadın çalışmalarının başarıya katkısı oldukça büyük olduğu görülmekte ve bilinmektedir dedi.
     Yalçın, Türk kadınına seçme seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının 78 yıl önce altın tepside sunulduğunu söyledi.
     Aktif siyasetin mutfağında kadınlarında olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:
     Kadın çalışmalarının başarıya katkısı oldukça büyük olduğu görülmekte ve bilinmektedir. 5 Aralık günü vesilesiyle kadınlarımıza sesleniyorum. Kendimizi önemseyelim, özgüvenimizi tazeleyerek birbirimize güç verelim, yaşadığımız kentin ve ülkemizin yönetiminde bizde varız diyerek yönetimlere talip olalım. Çünkü hak verilmez alınır. Seçmenin yarısından fazlasını oluşturuyorsak, temsiliyetin yarısından fazlası da bizim hakkımızdır. Artık görünmeyen tüm zincirleri kırmanın, mutfaklardan çıkıp kürsülerde yerimizi almanın zamanı geldi de geçiyor.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER