Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yılı -AK Parti Milletvekili Öksüzkaya ve AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Pakırdaşı mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yılı ve Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Milletvekili Öksüzkaya, mesajında, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında, Avrupa, Amerika ve Asyadaki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum olduklarını kaydetti.
     Türkiyenin, dünyada kadına bu hakkı veren ilk devletlerin başında geldiğini ifade eden Öksüzkaya, şunları anlattı:
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar, kadınlarımız; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.
     AK Parti iktidarları döneminde, kadınlara yönelik pek çok ilke imza atılmış ve pek çok yeni düzenleme gerçekleştirilmiştir. Ancak, bugüne kadar yapılanları yeterli görmüyor, daha iyisini daha güzelini yapmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Kadınlarımızı hayatın her bölümünde daha etkin ve etkili bir şekilde görmek istiyoruz.
     AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı ise, Türkiye-de kadınların kendilerini en iyi ifade edebildikleri ve hak ettikleri değeri gördükleri kurumun AK Parti olduğunu vurguladı.
     Dünyanın en medeni sayılan ülkelerinde bile kadınların seçme ve seçilme hakkını yakın dönemde elde edilebildiğini, Türkiye-nin bu konuda örnek gösterildiği dile getirine Pakırdaşı, şu ifadeleri kullandı:
     Hayatın her alanında büyük zorlukların üstesinden gelmesi gereken kadınlarımız, siyasette de birçok engelle karşılaşmaktadırlar. Bu olumsuzlukların ancak kadınlarımızın siyasette daha çok yer almalarıyla aşılabileceğine inanıyoruz. TBMM-de son yıllarda yüzde 4,5 olan kadın milletvekili oranı bu dönem yüzde 10-a yaklaşmıştır. Meclis tarihinde en çok kadın milletvekiline sahip olan parti AK Parti-dir. Son 10 yılda partimize oy veren seçmenlerin çoğunluğunu da yine kadınlar oluşturmaktadır. Bütün bunlar gösteriyor ki, Türkiye-de kadınlarımızın kendilerini en iyi ifade edebildikleri ve hak ettikleri değeri görebildikleri kurum AK Parti-dir.-
     Pakırdaşı, kadınların etkin katılımı olmadan demokrasinin tam manasıyla işlemeyeceğini, bu nedenle kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER