Çelik

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: -Üniversitelerde teknik bölümlerin çoğaltılması birçok açıdan iyi olacaktır


KARABÜK (A.A) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Üniversitelerde teknik bölümlerin çoğaltılması birçok açıdan iyi olacaktır dedi.
     Gül, beraberindeki bir heyetle Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanetin Uysalı makamında ziyaret etti.
     Gül, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiyede özellikle son yıllara üniversitelerde büyük atılımların yapıldığını, bunlara en güzel örneğin de Karabük Üniversitesi olduğunu, yapılan yatırımlarla ve eğitim kalitesiyle öne çıktığını söyledi.
     Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) yasası konusunda kendisinin de içinde bulunduğu bir oluşumun çalışma yaptığını belirten Gül, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı sıfatımla YÖKün yeniden şekillenmesi çalışmalarında yer alıyorum. 12 Eylül kırıntıları ile kurulan bir YÖKü tamamen demokratik, ülkemize has, kürsü dokunulmazlığının bulunduğu bir hale getireceğiz. Bunu sağlıyoruz sağlayacağız. Yeni YÖK yasasını yakinen ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Bu konuda bir çok önerimiz oldu diye konuştu.
     Üniversitelerde teknik bölümlerin çoğaltılması birçok açıdan iyi olacaktır diyen Gül, şöyle devam etti:
     Özellikle Karabükte teknik bölümlerin çoğaltılması, sosyal bölümlerden ziyade çalışma yaşam baz alınarak teknik bölümlerin açılması lazım ki açıldığını görüyoruz. Burada çelik konstrüksiyon tasarımcılığı bölümü açılacakmış. Bu ülkemiz için bu çok önemli. Ülkemizin büyük bir bölümü deprem bölgesinde. Ülkemizdeki yapılaşmada Çelik konstrüksiyon önemli bir mühendislik dalı. Teknik anlamda bölümlerin açılması her açıdan fayda sağlayacak.
     Uysal ise konuşmasında yeni bir üniversite oldukları halde akranlarına fark attıklarını, öğrencilere diploma değil ayrıcalıklı bir diploma vermek adına eğitim kalitesine çok önem verdiklerini, Türkiyede en çok yabancı dil eğitimi veren bir üniversite olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER