Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü -İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş: Kadınlar karar organlarında temsil edilmiyor


İZMİR (A.A) - İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, kadınların karar organlarında temsil edilmediğini savundu.
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümü, İzmirde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşen Kadın ve Siyaset konulu panele, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu Üyesi Sevin Brav ile Buca-İzkent Mahallesi Muhtarı Gülümser Dibek konuşmacı olarak katıldı.
     İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, her kadının ciddi anlamda bir başarı öyküsü olduğunu belirterek, Ev kadınları çocuklarını yetiştiriyorlar, evlerini idare ediyorlar ve devamlılığı, huzuru sağlayarak da büyük başarılara imza atıyorlar. Ama kadınlar karar organlarında temsil edilmiyor. Temsil organlarında yokuz. Bu kadınların eksikliği değil, Türkiyenin eksikliğidir dedi.
     Türkiyede 78 barodan sadece 3ünün başkanının kadın olduğunu ifade eden Sema Pekdaş, şunları söyledi:
     Çok ilginçtir işçi sendikalarında hemen hemen hiç kadın yok. 493 kişilik merkez yürütme kurulunda sadece 35 kadın var. İşçi sendikalarının sorumlu organlarında görev yapan bin 78 kişinin sadece 98i kadın. Kadınlar iş yaşamında var olmalarına rağmen organlarda yoklar.
     İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kadın-Erkek Eşitliği İhtisas Komisyonu üyesi Sevin Brav ise kadınları temsil ederken çok sıkıntı çektikleri konular olduğunu ifade etti.
     İzkent Mahallesi Muhtarı Gülümser Dibek de, kadın muhtar olmanın zorluklarını anlatarak, Bucada 47 mahalle muhtarı içinden sadece 3 tanesinin kadın olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER