Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi -CHP Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Demirkıran: Kadın erkek eşitliğini, demokrasinin ve tüm toplumun güçlenmesi için olmazsa olmaz koşullardan biri olarak görüyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - CHP Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Selvi Demirkıran, kadın erkek eşitliğini, demokrasinin ve tüm toplumun güçlenmesi için olmazsa olmaz koşullardan biri olarak gördüklerini belirtti.
     Demirkıran, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk kadınlarının, 19. yüzyılda başlayan haklı mücadeleleri ve Mustafa Kemal Atatürkün eşsiz öngörüsü sonucunda bir çok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkı elde ettiğine dikkati çekti.
     Anayasa ve yasa önünde kadın erkek eşittir demenin yeterli olmadığını ifade eden Demirkıran, seçme ve seçilme hakkının bir yurttaşlık hakkı olduğunu, Anayasa ile güvence altına alınmış olan bu hakkın, erkek egemen yapının kontrolüne terk edilmemesi gerektiğini kaydetti.
     Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve toplumda kadınların erkeklerle eşit, özgür ve dayanışma içinde yaşayabilecekleri bir Türkiye yaratmak ve Cumhuriyetle kazanılmış haklarının korunarak yaşatılması için mücadele ettiklerini belirten Demirkıran, şunları kaydetti:
     Kadınların seçim ve atamayla gelinen tüm karar ve yönetim organları da dahil olmak üzere hayatın her alanında eşit temsil, eşit katılım sağlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadın erkek eşitliğini, demokrasinin ve tüm toplumun güçlenmesi için olmazsa olmaz koşullardan biri olarak görüyoruz. Bugün 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin yıldönümü. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER