Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Türkiyenin değil, dünyanın bir numaralı iyilik örgütü olma yolunda hızla ilerlemekteyiz -Suriye sınırındaki çalışmalarımız dolayısıyla BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, BM Dünya Gıda ve BM


ZONGULDAK (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiyenin değil, dünyanın bir numaralı iyilik örgütü olma yolunda hızla ilerlemekteyiz dedi.
     Derneğin Zonguldak Şubesinin üyeleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri tarafından Zonguldak-Ereğli karayolunun Ilıksu mevkisinde karşılanan Akar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaşı ziyaret etti.
     Bektaş, Türk Kızılayının önemli işler yaptığını belirterek, Akara teşekkür etti.
     Akar ise TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 8 işçi için başsağlığı dileğinde bulundu.
     Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Bektaş, Akara madenci heykeli hediye etti.
    
     -Kan bağışında hedefe ulaştık-
    
     Belediyenin ardından derneğin Zonguldak Şubesini ziyaret eden Akar, Türk Kızılayının 2005 yılında 305 bin ünite kan toplandığına dikkati çekti.
     Akar, şöyle konuştu:
     Bugün geldiğimiz durumda ise geçen yıl sonu itibarıyla 1 milyon 469 bin ünite kan toplandı. Türk Kızılayı bundan elde edilen kan kompanentleriyle 680 bin hastaya şifa olmuştur. Kandan dolayı şifa bulan hasta ve yakınları olan 4 milyon kişinin duasını almıştır. İşte bu sebepten dolayı zaten manevi bir hizmet yapan kurumumuz, manevi olarak dualara da muhatap olmaktadır. Türkiyenin değil, dünyanın bir numaralı iyilik örgütü olma yolunda hızla ilerlemekteyiz.
    
     -BMyle iki taraflı anlaşma imzalayan tek ulusal derneğiz-
    
     Birleşmiş Milletler (BM) ile iki taraflı anlaşma imzalayan tek ulusal dernek olduklarını vurgulayan Akar, Suriye sınırındaki çalışmalarımız dolayısıyla BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, BM Dünya Gıda ve BM Çocuk Programıyla ayrı ayrı anlaşmalar imzaladık ifadesini kullandı.
     Türk Kızılayı, bu konuda BM ile masaya oturarak imza atan tek ulusal kuruluş oldu diyen Akar, şunları dile getirdi:
     Ulusal dernekler arasında dünyada bir ilki gerçekleştirdik. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye ve Suriye sınırında kullanmak üzere 18 bin 500 çadırı bize sipariş etti. Ankara ve Erzincanda çadır üretim atölyelerinde çadır üretmekteyiz. 18 bin 500 çadırı 15,4 milyon dolar karşılığında BMye üretiyoruz. Türk Kızılayı, afetten kana, sosyal yardımlardan zekata ve kurbana kadar her türlü yardım faaliyetlerinin içerisinde. Türk Kızılayı büyük bütçesi, gayrimenkul portföyü ve 750yi aşkın şubesiyle ülkemizin yurt içinde ve dışında yüz akı olmuş kuruluşumuzdur.
     Böyle bir kuruluşun başında olmak ve değerli başkanlarıyla çalışmaktan dolayı mutluyum. Geçtiğimiz yıl Kızılayın topladığı kanlarla şifa bulan 680 bin hastanın binde biri bize dua etse yeter.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER