Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: -Hem sistem hem de anlayış ve yaklaşım olarak eğitimde çağdaş bir yapılanmayı başarmak zorundayız. Çünkü sağlıklı bir toplum olmamız ancak sağlıklı eğitim yapısıyla mümkündür (Foto


KIRIKKALE (A.A) - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Hem sistem hem de anlayış ve yaklaşım olarak eğitimde çağdaş bir yapılanmayı başarmak zorundayız. Çünkü sağlıklı bir toplum olmamız ancak sağlıklı eğitim yapısıyla mümkündür dedi.
     Kavlak, Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreni ve konferans salonunun açılışında yaptığı konuşmada, toplum kalitesinin artmasında bilgisini ve sevgisini paylaşan öğretmenlerin önemli rol oynadığını söyledi.
     Türkiyede 60 binden fazla okul olduğunu, bu okullarda 25 milyon öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Kavlak, şöyle konuştu:
     Bunların 11 milyonu, sayıları 32 bini geçen ilköğretim okullarında öğretim görüyor. Üzülerek söylemek gerekirse gençlerimizin eğitimi konusunda yeterli olduğumuz söylenemez. Çünkü gençlerimizin yaklaşık yarısı eğitim imkanlarından yoksun. Uzmanlar gençlerin eğitimden dışlanmasına neden olarak ekonomik koşulları ve eğitimi bir ticaret unsuru gibi gören yaklaşım gösteriyor. Dolayısıyla dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer alan Türkiyenin öncelikle gençliğini eğitim çemberi içine alması kaçınılmaz bir zorunluluk olarak karşımızda duruyor. Bu konuda hükümetlerin öncelikle eğitime daha fazla yatırım yapması gerekiyor. Bunun için de bütçede eğitime ayrılan payın yüksek tutulması gerekiyor. Bugün baktığımızda ülkemizde 2012 bütçesinden eğitime ayrılan pay 40 milyar liraya yakın. Bu yeterli değil. Eğitim konusunda hem bireysel hem de toplumsal manzaramız da hoş değil.
     Pevrul Kavlak, 3 yıl önce TÜİKin yaptığı araştırma sonuçlarını sıralayarak, bir ailenin ayda alkole ve sigaraya 31 lira, eğitim ve sağlığa 14 lira harcadığını, bir Japonun yılda ortalama 25 kitap okuduğunu, Türkiyede ise 6 kişiye yılda bir kitap düştüğünü söyledi.
     Kavlak, Bilmek, öğrenmek zorundayız ama okumuyoruz. Hem sistem hem de anlayış ve yaklaşım olarak eğitimde çağdaş bir yapılanmayı başarmak zorundayız. Çünkü sağlıklı bir toplum olmamız ancak sağlıklı eğitim yapısıyla mümkündür dedi.
     Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de kentin derslik başına düşen öğrenci sayısının okul sayısı itibarıyla Türkiye ortalamasını yansıtan örnek iller arasında yer aldığını belirtti.
     Konuşmaların ardından Güner, Kavlak, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve diğer ilgililer konferans salonunun açılışını yaptı, öğrencilere karne ve hediye verdi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER