Türk mucit, kendi enerjisini üreten araç

Türk mucit, kendi enerjisini üreten araç yapmayı hedefliyor


BURSA (A.A) - Fransanın başkenti Pariste yaşayan, çamaşır makinesi ve elektrik süpürgesi parçalarını birleştirerek araba yapan Bahri Cesur, icadını geliştirip kendi enerjisini üreten bir araç yapmayı ve Paristen İstanbula enerji almadan gelmeyi hedefliyor.
     Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan ailesini ziyarete gelen 49 yaşındaki çamaşır makinesi ve buzdolabı tamircisi Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıllık çalışmalarının 3 ay önce duyulduğunu, yaptığı aracı görenlerin kendine deli mucit adını taktığını söyledi.
     Avrupa ve Türkiye dahil bir çok ülkeden destek teklifleri aldığını belirten Cesur, İlk icat ettiğim çamaşır makinesi motoru ile çalışan iki kişilik araç çok dikkat çekti ve ilgi odağı oldu. Şimdi bunu geliştirerek enerjisini üreten bir araç yapmak ve bu araç ile Paristen İstanbula kadar hiçbir yerde enerji almadan gelmek istiyorum. Daha da deli olalım, bu arabayı gelin Türkiyede yapalım dedi.
     Cesur, çok az bir elektrik tüketimi ile büyük maddi kazanç sağlayacak bir doğal klima yapmayı hedeflediğini de dile getirerek, şöyle konuştu:
     Ev ve sera hayvan bakım damları gibi yerleri klimalandırmak istiyorum. Geliştireceğim sistem, topraktaki sıcaklığa dayanarak çalışan bir sistem ve yer altına boru döşenerek uygulanmakta. Klimalandırılacak yerin büyüklüğüne göre değişen boru uzunluğu ile yer altındaki ısı, binalara verilecek. Ben bunu Fransada evimde uyguladım ve çok memnunum. Benim yaptığımı gören birçok kişi, kendi evine de yaptı bu sistemi.
    
     Muhabir: Çetin Güler / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türk mucit, kendi enerjisini üreten araç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER