Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Bozüyük, Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde törenler yapıldı


BİLECİK (A.A) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde törenler yapıldı.
     Bozüyükte İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuşun Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Toğay Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile emniyet teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.
     Okumuş, burada yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını söyledi.
     Tören, düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ve Kaymakamlık tarafından polis memurlarına başarı belgesi verilmesiyle sona erdi.
     BBP Bozüyük İlçe Teşkilatı tarafından da polislere karanfil dağıtıldı.
    
     -Pazaryeri-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Mustafa Çetin, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Daha sonra Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
     Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Çetin, İlçe Emniyet Amirliğinde tebrikleri kabul etti.
    
     -Osmaneli-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Osmanelideki kutlamalar, Kaymakam Ali Ada, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, İlçe Jandarma Komutanı Merdan Akbulut, Cumhuriyet Savcısı Volkan Altun, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün tarafından Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
     İlçe Emniyet Müdürü Görgün, burada yaptığı konuşmada, halkın huzurunun kendilerinin huzuru olduğunu belirterek, bu kutsal görevin başarıya ulaştırılmasında, dürüst, tarafsız, adil tavrınızı sürdürerek başarımızda en büyük paya halkın sahip olduğunu kaydetti.
     İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam eden kutlamalar, pasta kesimiyle sona erdi.
    
     -Gölpazarı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gölpazarı ilçesindeki kutlamalar, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
     İlçe Emniyet Amiri Fatih Doğan, törende yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatının sürekli kendini yenilediğini ve gücünü kanunlardan aldığını belirterek, teşkilatın devletin var oluşuyla birlikte asayişi sağlamak, toplumun huzurunu korumak ve sürekliliğini sağlama görevini yerine getirdiğini ifade etti.
     Taşhan da devam eden kutlamalarda, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen halı saha kupa töreni de düzenlendi.
     Kaymakam Ömer Şahin, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının geniş bir yelpazede halkın huzur ve güvenlik içerisinde yaşaması için özverili bir şekilde çalıştığını ve değişen şartlara uygun olarak vatandaşa "iç güvenlik" hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürdüğünü kaydetti.
     Emniyet Amiri Doğar, katlılarından dolayı Belediye Başkan Vekili Ziyaettin Özyavuza ve hakemlere plaket verdi.
     Cumhuriyet Savcısı Fatih Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ali Çolakoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldığı kutlamalar, kokteylle sona erdi.
    
     Muhabir: Barış Eren - İbrahim Öztosun - Saim Turan - Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER