Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı -Yağlıdere ve Görelede tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Yağlıdere ve Görelede tören düzenlendi.
     Yağlıdere ilçesinde Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
     Kaymakam Osman Aydoğan, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının üstün görev azmiyle milletin sevgi ve güvenini kazanmanın onuru yaşadığını söyledi.
     Emniyet Amirliğindeki personelin kanunlar ve nizamlar çerçevesinde halka hizmet içinde bulunarak çok meşakkatli bir görevin içinde yer aldığını ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti:
     "Vatandaşlarımızın bizlere vereceği destekle daha nice başarıyla geçen yıl dönümü kutlamalarında hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızla kucaklaşacağımıza olan inancım tamdır. Türk polis teşkilatımızın 168. kuruluş yıl dönümünün milletimize ve emniyet teşkilatımıza hayırlara vesile olmasını dilerim."
     Konuşmanın ardından 1980 yılında İstanbulda bir çatışmada şehit olan polis memuru Enver Şahinin Akköy köyündeki mezarı ziyaret edildi.
     Görele ilçesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ise Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
     İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Atatürkün Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan olarak tanımladığı Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü büyük bir kıvanç ve gururla kutladıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz - Aytekin Özdemir / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER