Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü


KARS (A.A) - Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler ve polis sergisinin açılışı yapıldı.
     Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışını yapan Vali Vekili Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Emniyet Müdür Yardımcısı Hayri Özcan eserler hakkında bilgi aldı.
     Emniyet Müdür Yardımcısı Hayri Özcan, öğrencilerin resim, kompozisyon ve şiirlerinde polise nasıl baktıklarını gözlemlediklerini söyledi.
     Çocukların her yıl duyarlı bir şekilde artarak yarışmaya katıldığını belirten Özcan, "Çok güzel eserler veriyorlar. Biz de bu eserlerden dereceye girenleri burada sergiliyoruz. Mümkün olduğunca da bunları polis dergilerinde yayınlanmasını sağlıyoruz" dedi.
     Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Hasan Arslan ve Murat Yıldızın 5 yıldır yaptığı 63 çeşit ahşap oymacılığı eserlerinin de sergilendiğini ifade eden Özcan, "Çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Evlerinde duracağına bu anlamlı haftada bizlerle paylaşmış olmaları hem Kars halkı hem de teşkilatımız için güzel bir şey. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Kars halkının da sergimizi beğeneceğini umuyoruz. Bunların takdir edilmesi güzel. Arkadaşlarımızda emeklerinin karşılığını görmüş olacaklar" şeklinde konuştu.
     Resim, şiir, kompozisyon ve polis-halk koşusunda dereceye girenlere ödülleri Vali Vekili Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar ve Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış tarafından verildi.
     Sergi 3 gün boyunca ziyarete açık kalacak.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER