Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Coşkun, mesajında, polis teşkilatının hem güven veren hem de güvenilen bir teşkilat olarak hizmet verdiğini belirtti.
     Emniyet teşkilatının, sahip olduğu köklü geçmişiyle demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, temel hak ve hürriyetlerin korunması gibi birçok hususta büyük çaba gösterdiğini dile getiren Coşkun, şunları kaydetti:
     "Suçluların yakalanması, huzurun, güvenliğin ve adaletin tecellisi polisimizin görevini yapmasıyla gerçekleşmektedir. AK Parti hükümetleri olarak başta polislerimizin özlük hakları, teknik donanım ve teçhizat olmak üzere daha iyi seviyelere getirmek için çalışmaları devam etmektedir. Takdire şayan çalışmaları ile başarılarına her gün bir yenisini ekleyen emniyet mensuplarımızın ve Polis teşkilatımızın 168. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Bu önemli görevi ifa ederken şehit düşen polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi de minnetle yad ediyorum."
    
     -İl Başkanı Pehlivanın mesajı
    
     AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan da mesajında, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisinin, görevini her zaman fedakarca yaptığını ve gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirdiğini belirtti.
     Emniyet teşkilatının, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:
     Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde, güçlü bir Türkiyede emniyet teşkilatımız da güçlü olacaktır kuşkusuz. Bu nedenle ülkemizi bütün sıkıntılardan kurtarıp, güçlü, saygın bir ülke haline getirmek hükümetimizin en temel görev ve hedefleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle Polis Haftasını kutluyor, bu vesileyle, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyorum."
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER