Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü Mardinde kutlandı


MARDİN (A.A) - Mardinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü Mardinde kutlandı.
     Mardin Valiliğinde Emniyet Müdürü Derviş Karanın Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Atatürk Kültür Merkezinde devam eden programa Vali Vekili Hüseyin Avcı, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, vali yardımcıları,sivil toplum kuruluşları ve polisler katıldı.
     Kara yaptığı konuşmada, teşkilat olarak emniyet ve asayişi sağlamak üzere 7 gün 24 saat canla ve başla çalıştıklarını söyledi.
     Terör, asayiş ve kaçakçılık suçlarıyla mücadelede en başarılı illerden biri olduklarını kaydeden Kara, şöyle konuştu:
     "Geçen yıl kişilere ve malvarlığına karşı işlenen suçlara karışan 4 bin 958 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 265sı tutuklandı. Tutuklanan şahıs sayısı bakımından 2011e göre yüzde 43lük bir artış oldu. Geçen yıl 629 kaçakçılık olayına müdahale edildi, bin 6 vatandaş hakkında yasal işlem yapıldı, bunların 108i tutuklandı. Ayrıca, 800 kilogram esrar, 70 bin kök hintkeneviri, 1 kilogram eroin, 17 bin captagon tablet, 10 kilogram kokain, 23 bin civarında extacy hap ele geçirildi. Çocuk ve gençlerimizi korumak amacıyla bilhassa eğitim kurumları civarındaki sokak satıcılarına karşı büyük bir mücadele verilmek."
     Tarihi kent Mardini ziyarete gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler ile yatırım yapmak isteyen iş adamların gönül rahatlığı içerisinde buraya davet ettiğini ifade eden Kara, "Güvenlik konusunda en ufak bir endişeleri olmasın. Mardinde kısacası asayiş berkemal dedi.
     Törende çeşitli gösterilen ardından şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER