Türk Sağlık

Türk Sağlık-Senden Vali Oğuza ziyaret


ISPARTA (A.A) - Türk Sağlık-Sen Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız ve şube yönetimi, Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti.
     Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiyede son iki yılda sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.
     Bir zamanlar sağlık alanında çok fazla sorun olduğunu, ancak bu sorunların zamanla ortadan kaldırıldığını anlatan Oğuz, şöyle konuştu:
     1988 yılında Burdura atandığımda devlet hastanesi inşaatının 18 yıldır devam ettiğini öğrendim. 1970 yılında temeli atılmış ve 1988 yılında inşaat hala devam ediyor. Hastane inşaatı bittiğinde şunu gördükki, projesi 20 sene öncesine göre yapıldığı için hastanenin ambulans giriş çıkışlarında, asansör sistemlerinde sıkıntılar meydana geldi. Yani hastane açıldığında ihtiyacı karşılayamayacağı anlaşıldı. O yıllarda bu durum Türkiyenin hemen hemen her yerinde aynıydı. Ancak son yıllarda yapılan yeni düzenlemelerle Türkiye, sağlık alanında dünya ile yarışır hale geldi. Hatta bazı alanlarda dünyanın önüne geçti.
     Türkiyenin, hasta başına düşen doktor ve yatak sayısı itibarıyla Avrupanın çoğu ülkesinden önde geldiğini vurgulayan Oğuz, Ispartada da sağlık hizmetlerinin oldukça iyi olduğunu, kentte yaklaşık bin doktorun görev yaptığını kaydetti.
     Vali Oğuz, daha iyi hizmet için en alt kademedeki çalışandan en üst yöneticiye kadar herkesin yönetime katılması ve sorumlulukların beraber üstlenilmesi gerektiğini belirterek, Benim prensibim idarede yaygın sorumluluk anlayışıdır. O zaman hizmet istişare ile yürütülür ve kararın alınması birlikte sağlanmış olur dedi.
     Türk Sağlık-Sen Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız ise daha iyi hizmet sunabilmek için özveriyle çalıştıklarını söyledi.
     Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde idari kadro atamalarında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle çalışanların performanslarının olumsuz etkilendiğini ifade eden Yıldız, Vali Oğuzdan sorunların çözümü için destek istedi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER