Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Şahin: Döner sermaye taleplerimiz karşılanmalı


HATAY (A.A) - Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayrettin Şahin, döner sermaye taleplerinin karşılanması gerektiğini bildirdi.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, bütçe görüşmelerinde, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçesinin de görüşüldüğünü anımsattı.
     Sağlık hizmetlerinin önümüzdeki bir yılını belirleyecek bu önemli süreçte Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının en önemli sorununun, döner sermayeler olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:
     Haksızlıkları ve adaletsizlikleriyle sağlık çalışanlarının kabusu olan performansa dayalı döner sermaye sisteminde, düzenleme yapılması şart. Hekimlerle sağlık çalışanları arasında uçuruma neden olan, çalışma barışını bozan, iş yerinde huzur bırakmayan ve herkesin birbirinin aldığı döner sermaye miktarını konuşmasına neden olan bu sistem mutlaka yeniden elden geçirilmeli. Döner sermaye taleplerimiz karşılanmalı.
     Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde uğradıkları bir diğer haksızlık da gelir vergisi alınması. Kamuda hiç kimsenin ek ödemesinden gelir vergisi alınmazken, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden bu alınmaktadır. Bu haksızlığın mutlaka ortadan kaldırılması gereklidir.
     Şahin, Türk Sağlık-Sen olarak mücadeleye devam edeceklerini, döner sermaye ek ödemelerindeki sorunları mutlaka çözeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER