Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı

Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Kalkan: -Hükümet, yerli üretim hususundaki samimiyetini, yerel yönetimlerin bu yöndeki isteklerine vereceği destekle göstermelidir


SAKARYA (A.A) - Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömer Kalkan, hükümetin yerli üretim konusundaki samimiyetini yerel yönetimlerin isteklerine vereceği destekle göstermesi gerektiğini bildirdi.
     Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, Sakaryada şehir içi ulaşımda hafif raylı taşımacılığa geçiş için çalışmalara başlanmasının olumlu olduğunu kaydetti.
     TÜVASAŞın sadece Sakarya için değil, Türkiye için önemli bir ekonomik değer olduğunu belirten Kalkan, Bu sektörde dışa bağımlılığın önünde tek engel TÜVASAŞtır. TÜVASAŞın varlığı bununla da sınırlı kalmamakta, yolcu taşımacılığında raylı taşıtlar üretimi yapan bu sektördeki büyük kuruluşların fiyat belirlemesinin de önünde engel teşkil etmektedir ifadelerini kullandı.
     TÜVASAŞın yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiyenin ihtiyacı olan yolcu vagonlarının imalatını tek başına sağladığına dikkati çeken Kalkan, Siemens firması ile Bursaray, Eurotem ile de Marmaray projelerini ve DMU, EMU üretimlerini hayata geçirmiş, Irak ve Bulgaristana vagon ihraç ederek uluslararası bir marka olma yolunda önemli bir adım atmıştır. Bundan sonraki süreçteki hedef, metro, hafif metro, ve hızlı tren setlerinin üretimini gerçekleştirmektir diye belirtti.
     Kalkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     TÜVASAŞ, bin 500ü aşan çalışanı ve yan sanayideki çalışanları ile şehrimizin en fazla istihdam yaratan kurumudur. Çalışanların şehrin ekonomisine verdikleri destek çok önemli meblağlara ulaşmaktadır. TÜVASAŞa sahip çıkmak her Sakaryalı için öncelikli görev olmalıdır. Sakarya, yeni park sahaları açmak için fabrikalarını kapatma alışkanlığına son vermelidir.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER