Türk ve Arap ressamlar Arap Baharını

Türk ve Arap ressamlar Arap Baharını resmedecek -Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun himayesi ve TİKA desteğiyle, KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Türk-Arap Sanatçılar Buluşması Konyada baş


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun himayesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle, KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türk-Arap Sanatçılar Buluşması Konyada başladı.
     KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, programın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilimsel faaliyetlerin yanında sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerde de ön plana çıkması gerektiğini belirtti.
     Üniversitelerin toplumun önünü açması gereken çok önemli kuruluşlar olduğunu ifade eden Torlak, şunları kaydetti:
     Biz henüz çok genç bir üniversite olmamıza rağmen gerek Konya, gerekse Türkiyeye önemli katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3 ay önce çok değerli sanatçılarımızın katıldığı Uluslararası Bilim Kültür ve Sanat Etkinliklerinde çok güzel sonuçlar elde ettik. O çalışmalar sürerken gelen teklifler üzerine, bölgemizde yaşanan gelişmeleri dikkate alarak Arap Baharı sanatçı gözüyle nasıl resmedilir- diye düşünerek, bu programın tohumlarını attık ve bugün de açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz.
     Gelecek nesillere kalıcı bir kültürel miras bırakmanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Torlak, üniversite olarak böyle bir miras bırakmanın mutluluk verici olduğunu aktardı.
     Torlak, programın düzenlenmesine katkıda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve TİKAya teşekkür etti.
    
     -Arap dünyasının ünlü ressamları katılıyor-
    
     Programın Türkiye Küratörü Yrd. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu ise düzenlenen programın Türk resim sanatı tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.
     Yıllarca bir çok sergi ve sempozyum düzenlediklerini ve genellikle batı ülkeleriyle çalıştıklarını anlatan Cebrailoğlu, Yıllardır ortak bir şeyler paylaştığımız yanı başımızdaki komşularımızla ilk kez bu sempozyumda bir araya geldik. Ortak kültürlerimiz üzerinde buluştuk. Dünya için, gelecek için neler yapılabilir, bunları tartışacağız. Arap dünyasının çok önemli ressamları aramızda. Böyle bir organizasyona destek veren üniversitemizin tüm idari kadrosuna teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Sanatçı gözüyle Arap Baharı olarak adlandırılan organizasyon, KTO Karatay Üniversitesinde 20-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
     Programa, 23ü Türk ve 24ü Arap olmak üzere 47 sanatçı katılacak. Ressamlar Arap ülkelerinde yaşanan demokrasi sürecine sanatçı gözüyle bakarak, sanat günleri boyunca üçer adet resim yapacak.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Türk ve Arap ressamlar Arap Baharını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER