DİYANET

DİYANET-SENden Müslümanların Masumiyeti adlı filme tepki


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Kayseri Şubesi internet üzerinden yayınlanan Müslümanların Masumiyeti adlı filme tepki gösterdi.
     Bu tür tahrik edici yapımların kin ve nefreti körükleme amacı taşıdığını belirten, DİYANET-SEN Kayseri Şubesi Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, İnsanların ve toplumların kutsal değerlerine yapılan saldırıları düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmek işgallere, baskılara, zulümlere zemin hazırlayan projelere bilerek veya bilmeyerek alet olmaktır dedi.
     Kaşıkçıoğlu, Barış ve kardeşliği çok önemseyen, sevgi, şefkat, ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammet (SAV) Efendimizi ve İslamiyeti şiddet yanlısı göstermeye çalışmak hem dininize hem de tüm Müslümanlara hakarettir dedi.
     Kaşıkçıoğlu, filmin provokatif bir siyasi tutum için yapıldığını ifade edip şunları kaydetti:
     Bazen tahrik bazende siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuki yollardan aramaya davet ediyoruz. Bu tür tahrik edici eylemler karşısında oyuna gelmeme noktasında uyarıyoruz. İletişim araçları,hukuki süreç, mail ve medya aracılığı ile tepkimizi ortaya koymamız ve uluslar arası alanda hakkımızı aramamız gerekir.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER