Türk

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu: -Binden fazla iş yerinde yetki alamadığımız ve 200-250 bin işçiyi ilgilendiren yasa tasarısı çıkmadığı için özellikle özel sektörde çalışanlarımız işten çıkartılmayla karşı karşıya -Türkiye


ADANA (A.A) - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Binden fazla iş yerinde yetki alamadığımız ve 200-250 bin işçiyi ilgilendiren yasa tasarısı çıkmadığı için özellikle özel sektörde çalışanlarımız işten çıkartılmayla karşı karşıya dedi.
     Kumlu, Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağarın oğlunun düğünü için geldiği Adanada gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının Meclisten geçmemesinden dolayı şubat ayından bu yana yetki alamadıklarını ve bir çok çalışanın özellikle özel sektördekilerin işten çıkartılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
     Konuyla ilgili şube başkanları ile görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Kumlu, şunları kaydetti:
     Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısını az önce şube başkanlarına Yeni örgütlenip de yetki beklediğiniz iş yerleri var mı- diye sordum. Binden fazla iş yerinde yetki alamadığımız ve 200-250 bin işçiyi ilgilendiren yasa tasarısı çıkmadığı için özellikle özel sektöre çalışanlarımız işten çıkartılmayla karşı karşıya. Çalışma Bakanlığı, şubat ayından bu yana yetki veremiyor. Faruk Beyle çalışmalarımız sonucunda belli bir noktaya geldik. Ancak parlamento tatile girmeden yasa tasarısını halledemedik. Bundan dolayı da aşağı yukarı 8 aydır özellikle yeni örgütlenilen yerlerde sıkıntı vermeye başladı.
     Hükümeti eleştirmedikleri şeklinde iddiaların olduğunu hatırlatan Kumlu, şöyle devam etti:
     Hepinizin bir dünya görüşü var. Biz bu hükümeti destekleyen yöneticiler olabiliriz, başka siyasi görüşte insanlar da olabiliriz. Türk-İş topluluğu herhangi siyasi partinin arka bahçesi ya da yandaşı olma imkanını o yöneticilere vermez, yaptırmaz. Ama maalesef adın çıkana kadar canı çıksın derler ya, onun hesabı. En son kongremizde dedim ki Arkadaşlar bugüne kadar Türk-İş başkanlarının, yöneticilerinin basın toplantılarında hükümete neler dediğini bir çıkartalım, bizim neler söylediğimizi çıkartalım. Ben genel başkan olduktan sonra bu hükümete en ağır eleştirileri getiren yönetimiz. Ama maalesef bunu anlatamıyoruz. Türkiyede her gün sabah televizyonlarda canların kaybedildiğini duyarken sokağa çıktığımızda haklı duruma gelemezsiniz.
    
     -Siyasilere eleştiri-
    
     Son dönemde terör olaylarındaki artışa da değinen Kumlu, parti liderleri arasındaki siyasi çekişmelerin toplumu rahatsız ettiğini belirtti.
     Afyonkarahisardaki patlamada 25 askerin şehit olması ve İzmirde 61 kaçağın ölmesinin ardından Türkiyenin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kumlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Türkiyede barışın, birlik ve beraberliğin olması gereken çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Özellikle siyasi parti liderlerinin, gerek iktidarın gerekse muhalefet ve ana muhalefet genel başkanlarının da birbirlerine karşı tutum ve davranışları bizleri rahatsız ediyor. Onun için vatandaş olarak, sivil toplum kuruluşu olarak en çok ihtiyacımız olan birlik ve bütünlük içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız / Tevfik Işık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER