Türkav fikir adamlarını programla anacak

Türkav fikir adamlarını programla anacak


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (Türkav) Kastamonu Şubesinin, Türk İlim ve Fikir Adamlarımız Anısına Tarih ve Kültür Gecesi düzenleyeceği bildirildi.
     Türkav Kastamonu Şube Başkanı Cevdet Yakupoğlu yaptığı yazılı açıklamada, bu programı düzenlemekteki amaçlarının tarih ve kültürde ilim ve fikir dünyasında derin izler bırakmış değerli şahsiyetlerin isim ve fikirlerinin yeni nesiller tarafından bilinmesinin sağlanması olduğunu belirtti.
     Yakupoğlu, herkesin dünya görüşüne kim uygunsa sadece onu öne çıkarıp andığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     Bunun dışında kalan fikir adamlarımıza fazla sahip çıkılmamaktadır. İşte bu noktada Türkav, aralık ve ocak ayları içinde ahirete göçmüş Arif Nihat Asya, Hüseyin Nihal Atsız, Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Emin Yurdakul, Mevlana, Orhan Şaik Gökyay, Osman Turan, Rauf Denktaş, Reha Oğuz Türkkan, Seyyid Ahmed Arvasi gibi Türk münevverleri anısına bir gece düzenlemiştir.
     Adı geçen bu münevverlerimizin hayatlarını uzun uzun anlatma yerine bu programda onların şiir, söz ve fikirlerinden örnekler verilmesi, Türk ve İslam dünyasının geleceği için fikir üreten bu şahsiyetlerin yüreklerinde çarpan Türk dünyası sevgisi anısına konferans ve kısa müzik ziyafeti verilmesi tercih edilmiştir. Konferansçı olarak ise Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Yasin Şerifoğlu davet edilmiştir.
     Açıklamada, Türk İlim ve Fikir Adamlarımız Anısına Tarih ve Kültür Gecesinin, 26 Aralık tarihinde Halk Eğitim Merkezinde 19.30da düzenleneceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türkav fikir adamlarını programla anacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER