Türkçe Olimpiyatlarına doğru

Türkçe Olimpiyatlarına doğru


ÇORUM (A.A) - Türkçe Olimpiyatları kapsamında Çorumda gerçekleştirilecek şenlikte, 30 ülkeden ülkeden 80 öğrencinin gösteri sunacağı bildirildi.
     Çorum Belediyesi ile Hitit Sanayici ve İşadamları Derneğinin (HİTİTSİAD) işbirliğinde düzenlenecek etkinlikle ilgili, belediye konferans salonunda tanıtım toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 11incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatlarının, asrın destanlarından biri olduğunu belirterek, "Bu destanın hem insanımız hem de bütün bir dünya için ne ifade ettiğini gelecekte tarihçiler, sosyologlar, düşünürler daha iyi takdir edecekler. Türkçe Olimpiyatları, misyonu itibariyle bütün dünya ülkelerinde Türkiyenin tanınırlığını sağlamakta, Türkiyenin muasır medeniyetler seviyesine yükseltmesi adına dışarıda da tanınmasına, ülkemizin dış ülkeler tarafından çok iyi anlaşılmasına ciddi bir katkı ifade etmektedir" diye konuştu.
     Türkçe olimpiyatlarının tarihi bir misyon üstlendiğini vurgulayan Külcü, "Devletimiz, hükümetimiz bu misyonun farkındadır. Dünyanın dört bir yanında ışıldayan bu hareket, medeniyetimizin dirilişinin bir işaret fişeği olmuştur" dedi.
     HİTİTSİAD Başkanı Ahmet Benli de "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatları kapsamında, bu yıl da Çorumda bir etkinlik düzenleneceğini söyledi. 30 ülkeden 80 öğrencinin katılacağı etkinliğin, 8 Haziranda Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadında gerçekleştirileceğini dile getiren Benli, şöyle devam etti:
     "Anadolu insanının samimiyetle neler yapabildiğinin hikayesini sizlerle paylaşmak istedik. Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inandık. Türkçeyi öğrenen dünya çocuklarının kardeşlik duygularıyla beslendiğini gördük. Bu muhteşem atmosferi asıl sahiplerine Anadolu insanına, Çorumumuza göstermek için yola çıktık."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER