Türkçe Olimpiyatları hazırlıkları

Türkçe Olimpiyatları hazırlıkları


ADANA (A.A) - Bu yıl 11incisi düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Adana il etkinliği toplantısı, Vali Hüseyin Avni Coşun katılımıyla gerçekleştirildi.
     Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıda, dünyanın farklı ülkelerinden Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 1-16 Haziranda gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatlarının Adana etkinliği değerlendirildi.
     Vali Coş, toplantıda yaptığı konuşmada, enerjisini ve mesaisini ortaya koyarak bu projeyi gerçekleştirenleri ve destek verenleri kutladığını söyledi.
     Türkçe Olimpiyatlarının önemine dikkati çeken Coş, şunları kaydetti:
     "Bu önemli etkinlik, sahip olduğumuz değerlerin dünyayla paylaşılmasıdır. Bu sayede dünyadaki çeşitli devletler arasında ortak bir dil, bir gönül bağı oluşturularak, Anadolu üzerinden, Türkiye üzerinden bütün dünyaya yayılan bir barış, kardeşlik, dostluk süreci başlatılmakta ve devam ettirilmektedir. Bu proje, Türkçe üzerinden dünyadaki diğer devletlerle yeni bağların oluşmasına vesile olabilecek altyapıyı oluşturan çok önemli bir kültürel hizmettir.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER