Türkiyede yaşayan Tayvanlılar, Boluda buluştu

Türkiyede yaşayan Tayvanlılar, Boluda buluştu -Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonunun düzenlediği yemek yarışmasında bir araya gelen Tayvanlılar, Türk ve Tayvan mutfağından çeşitli yemekler yaptı


BOLU (A.A) - Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonunun düzenlediği yemek yarışmasında bir araya gelen Tayvanlılar, Türk ve Tayvan mutfağından çeşitli yemekler yaptı.
     Bolu Dağında bulunan alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte İstanbul, Ankara ve çeşitli illerden gelen Tayvanlılar, en güzel yemeği yapabilmek için yarıştı. Türk ve Tayvan mutfağından çeşitli yemekler hazırlayan yarışmacılar, yemekleri davetlilerin beğenisine sundu.
     Etkinlikte konuşan Tayvanın Ankara Büyükelçisi Dr. James Chen, görevinin vize hizmeti vermenin dışında iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, kültürel, bilimsel ve dostluk ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi.
     Türkiye ve Tayvanın bazı ortak değerleri paylaştığını vurgulayan Chen, Bu değerler birbirimize duyduğumuz sevgi ve ilgidir. Biz aynı zamanda aynı hedef için çalışıyoruz. Bu hedef Tayvan ve Bolu başta olmak üzere, Türkiye ile işbirliği, akademik-kültürel bağlar ve dostça ilişkiler kurmaktır. Bu hedefi el ele ve kalp kalbe birlikte çalışarak yakalayabileceğimizi düşünüyorum diye konuştu.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Türkiye ve Tayvanın birbirine çok uzak iki ülke olmasına rağmen köklerine bakıldığında kardeş olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bizim atalarımız da o bölgeden gelmiş. Belki biraz incelersek kardeşiz. Kardeşlerimizin Boluya gelip bizi şereflendirmeleri dolayısı ile çok memnunum. Bu geliş ve gidişler insanların birbirlerini daha yakından tanımalarına vesile olacak. En azından ön yargılar varsa ondan kurtulacak. Bu vesile ile karşılıklı işbirliği ve dostluk gelişecek. İnşallah ticari ve ekonomik alanda da sürdürerek, bunu pekiştirecek bir mekanizmaya doğru hep beraber ilerleriz.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiyede yaşayan Tayvanlılar, Boluda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER