Türkiyenin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği DEAHta

Türkiyenin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği DEAHta hizmete girdi -Ankara Üniversitesinden sonra Türkiyedeki 2. onkoloji kliniği olma özelliğine sahip klinikte 10u aşkın kanser türünün tedavisi için hasta kabulüne başlandı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (DEAH), Türkiyenin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği hizmete girdi.
     Son yıllarda birbiri ardına açılan yeni üniteleriyle Doğu ve Güneydoğunun yanı sıra Ortadoğunun muhtelif ülkelerinden gelen hastalara da sağlık hizmeti sunan DEAHta kanser hastalarının tedavisi için Cerrahi Onkoloji Kliniği kuruldu.
     Ankara Üniversitesinden sonra Türkiyenin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği olma özelliğine sahip klinikte görevli Cerrahi Onkoloji Doktoru Doç. Dr. Bahri Çakabay, Ankara Üniversitesinde ilk cerrahi onkoloji ihtisasını tamamladıktan sonra Diyarbakırda görev yapmaya başladığını belirterek, amacının kanser hastalarının tedavisini gerçekleştirerek sağlıklarına kavuşturmak olduğunu söyledi.
    
     -Kanserde erken teşhis hayat kurtarır-
    
     Doç. Dr. Çakabay, DEAHta Türkiyenin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniğini hizmete açmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, meme, mide, yemek borusu, bağırsak, troid, pankreas ve karaciğer kanseri başta olmak üzere, cilt kanseri ve melenomlar ile karın zarı ve karın içine yayılım gösteren ileri kanserlerin cerrahi tedavisinin de klinikte başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
     10u aşkın kanser türünün tedavisi için hasta kabulüne başladıklarını ifade eden Çakabay, şöyle dedi:
     Kliniğimizde kısa bir zaman içerisinde 10u aşkın mide kanseri, 5in üzerinde kolon kanseri ve bir ileri düzeyde erkek meme kanseri ve bir yemek borusu kanseri tedavisi yapıldı. Cerrahi müdahalede bulunduğumuz hastalarımızın sağlık durumları gayet iyi. Tedavi için daha ileri merkezlere gitmek zorunda olan kanserli hastalara, yaşadıkları kentte bu olanağı sunabilmek bizim için en büyük mutluluk. Modern teknolojiye sahip cihazların bulunduğu hastanemizde her türlü ameliyat ve tedavi başarıyla yapılmaktadır. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Bu kadim kentte çalışmak ve insanlarına hizmet sunmak, bizim için tarifi imkansız bir sevinç vesilesi. Unutulmaması gereken bir husus da kanser hastalarına moral ve motivasyon sağlanması gerekliliği. Tıbbi müdahaleler ne kadar başarılı olursa olsun, psikolojik anlamda hastalara ve yakınlarına sürekli destek sağlanmalı ve moral aşılanmalıdır.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Türkiyenin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği DEAHta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER