Türkiyeye konuşlandırılacak Patriot füzeleri

Türkiyeye konuşlandırılacak Patriot füzeleri -NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Alaboyun: -Patriot füze bataryalarının sayısının 6-8 arasında olacağı söyleniyor. Bu artabilir de azalabilir de. Suriyedeki füze kaynakl


ANTALYA (A.A) - NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiyeye konuşlandırılacak Patriot füzeleriyle ilgili, Patriot füze bataryalarının sayısının 6-8 arasında olacağı söyleniyor. Bu artabilir de azalabilir de. Suriyedeki füze kaynakları dikkate alınarak sayı belirleniyordur dedi.
     Antalyanın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Papillion Aysha Otelde düzenlenen 19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansına katılan NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, gazetecilerin Patriot füze sistemlerine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Alaboyun, Patriotların sayısının henüz kesinleşmediğini söyledi. Her NATO ülkesinde Patriot füzesi bulunmadığına dikkati çeken Alaboyun, Türkiyenin kısa menzilli füze savunma sistemine ihtiyaç duyduğu için NATOya müracaat ettiğini kaydetti. NATOnun da diğer ülkelere, ellerindeki Patriot füzelerini Türkiyeye göndermeleri çağrısında bulunduğunu anlatan Alaboyun, Patriot füze bataryalarının sayısının 6-8 arasında olacağı söyleniyor. Bu artabilir de azalabilir de. Suriyedeki füze kaynakları dikkate alınarak sayı belirleniyordur diye konuştu.
     Patriotların hava savunma sistemi olduğunu, menzilinin 70 kilometreyle kısıtlı olduğunu ifade eden Alaboyun, menzilinin kısalığı nedeniyle savunma aracı olduğunun altını çizdi. Patriotların saatte 10 bin kilometre hızla gelen tenis büyüklüğündeki bir topu tespit edebildiğine işaret eden Alaboyun, (Düğmenin başında Türkler mi var, yabancılar mı) diye bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Türk bir komutanın da arasında olduğu 28 kişilik karar mekanizması görev yapıyor dedi.
     Ali Rıza Alaboyun, Patriotların Türkiyede ne kadar kalacağının, Suriyedeki rejime bağlı olduğunu kaydetti. Ortada bir kriz olduğunu ve krizin sosyal boyutunun Türkiye tarafından üstlendiğini hatırlatan Alaboyun, Suriyeden gelen göçmen sayısının 150 bine yaklaştığını, Türkiyeye yıllık maliyetin yaklaşık 400 milyon lirayı bulduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak Patriot füzeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER