Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -TTB Başkanı Özdemir Aktan: -Savaşla sağlığın yan yana durması, savaşla insanın yan yana durması kabul edilemez, istenilemez, hiçbir şekilde arzu edilemez


GAZİANTEP (A.A) - Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Özdemir Aktan, Savaşla sağlığın yan yana durması, savaşla insanın yan yana durması kabul edilemez, istenilemez, hiçbir şekilde arzu edilemez dedi.
     Bazı sivil toplum kuruluşlarının genel başkanları, şube başkanları ve üyeleri, Türkiyeye patriot füzeleri konuşlandırılacak olmasına tepki gösterdi. Kırkayak Parkında bir araya gelen gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak Demokrasi Meydanına kadar yürüdü.
     TTB Başkanı Özdemir Aktan, buradaki açıklamasında, Gaziantepte barış için haykırmak adına toplandıklarını ifade ederek, TTB olarak savaşa karşı olduklarını vurguladı.
     Savaşla sağlığın yan yana durması, savaşla insanın yan yana durması kabul edilemez, istenilemez, hiçbir şekilde arzu edilemez diyerek bölgede savaşın sürdüğünü anımsatan Aktan, şöyle konuştu:
     Bunu en çok yaşayanlar da sağlık çalışanları. Birçok hasta kayıt dışı olarak, hiçbir sorgulamaya yer vermeden burada tedavi ediliyor ve sağlık çalışanları maalesef bunları tedavi etmeye zorlanıyor. Türkiyenin her yerinden bu ihtiyacı karşılamak üzere birçok sağlık çalışanı başta Kilis olmak üzere Gaziantep ve Hataydaki hastanelere zorla gönderiliyor.
     Aktan, savaşın herkesi ürküttüğünü ifade ederek, Patriotları burada istemiyoruz. Bu patriotların sadece Suriye için yerleştirilmediğini biliyoruz. Önümüzde büyük Ortadoğu savaşının planlarının yapıldığını adım adım görüyoruz diye konuştu.
     Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ise çocukların öldürülmediği ve şeker yediği bir dünyada yaşamak istediklerini ifade ederek, Sesimizi savaşı destekleyenlere duyurmak amacındayız diye konuştu.
     KESK Gaziantep Şubeleri Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç ise Gaziantepte gerçekleştirecekleri bölgesel mitingin valilik tarafından iptal edildiğini öne sürerek seslerini önümüzdeki günlerde de yükselteceklerini söyledi.
     Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Bölge Temsilcisi Nihat Bencan da Suriyede süren savaşın yaklaşık 3 bin iş yerini etkilediğini savundu.
     Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, sendika ve parti temsilcilerinin katıldığı açıklamanın ardından gruptakiler halay çekti, bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER