Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -İskenderun Limanından hareket eden, sistemin parçaları ile ilk yardım araçlarının yer aldığı toplam 119 araçlık konvoy, Kahramanmaraş ve Adanaya doğru yola çıktı (Fotoğraflı-Görün


HATAY (A.A) - Türkiyenin NATOdan talep ettiği patriot hava savunma sistemlerinin, İskenderun Limanından Kahramanmaraş ve Adanaya nakil işlemleri sürüyor.
     İskenderun Limanından, askeri ve ilk yardım araçlarıyla sistemin parçalarının yer aldığı 32 araçlık konvoy önce hareket etti. Daha sonra limandan 42 ve 45 araçlık konvoy da Adana ve Kahramanmaraşa gitmek üzere yola çıktı.
     Jandarma trafik aracı eskortluğunda liman kapısından çıkış yapan patriot hava savunma sisteminin parçalarını taşıyan araçların geniş güvenlik önlemleri altında İskenderun otobanından geçtiği görüldü.
     Konvoydaki ilk yardım araçlarında kadın askerlerin de olduğu dikkati çekti.
     Patriot hava savunma sistemlerinin sevkıyatı nedeniyle liman kapısında emniyet güçlerinin sağlı sollu önlem aldıkları ve nöbet tuttukları gözlendi.
     Bu arada askeri konvoyun çıkışı sırasında İskenderun Limanına giriş yapacak tırların kısa süreliğine bekletildiği görüldü.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER