Türkiyeye sığınan Halep Milletvekili Bedevi:

Türkiyeye sığınan Halep Milletvekili Bedevi: (Kimyasal silah kullanılması) Biz bu konuda millet meclisi olarak herhangi bir bilgimiz yok, bilgilendirilmedik. Bu konuda herhangi bir toplantı yapmadık -Esedin üç evi var.


HATAY (A.A) - Suriye rejiminden ayrılan ilk kadın milletvekili İhlas Bedevi, kimyasal silah kullanılması konusunda, Biz bu konuda millet meclisi olarak herhangi bir bilgimiz yok, bilgilendirilmedik. Bu konuda herhangi bir toplantı yapmadık dedi.
     Türkiyeye sığınan Bedevi, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Bedevi, Suriyede yaşam koşullarının çok zor olduğunu, orada bir insanlık dramının yaşandığını söyledi.
     İnsanların Esedin rejiminden kaçarak ülkeyi terk etmeye devam ettiğini ifade eden Bedevi, bu insanların sadece hürriyet, özgürlük ve demokrasi istediğini kaydetti.
     Yönetimin, şehirlerdeki milletvekillerini Şama çağırmasıyla ilgili olarak Bedevi, Biz parlamentonun toplanması için herhangi bir bilgi almadık. Ama esas bizi niçin çağırdı, hükümetin programını açıklayacak, o programı açıklamak için milletvekillerini çağırdılar diye konuştu.
     Beşşar Esedin Suriye meclisini toplamasının imkanı bulunmadığının altını çizen Bedevi, Böyle bir toplantının gerçekleşeceğini de zannetmiyorum dedi. Bedevi, Kimyasal silah kullanılması konusunda ise, Biz bu konuda millet meclisi olarak herhangi bir bilgimiz yok, bilgilendirilmedik. Bu konuda herhangi bir toplantı yapmadık diye konuştu.
     Esedin şu anda nere olduğuyla ilgili soruya Bedevi, Esedin üç evi var, Halep, Şam ve Lazkiyede. Genellikle herhangi bir dosya imzalanacağı zaman üç yere birden gönderiliyor. Çünkü nerede olduğu bilinmiyor. Üç yerden birinde olması gerek dedi.
     Türkiyeye, Türk hükümetine yaptıkları için çok teşekkür ettiğini belirten Bedevi, yardımları ve Halepten Türkiyeye gelişinde destekleri için teşekkürlerini sundu.
     Suriyede kendisinden başka herhangi bir milletvekilinin ayrıldığını bilmediğini ifade eden Bedevi, Bu zulme dayanılacak güç yok. Bu zulme insan dayanamaz. İlk ayrılan benim. Bütün arkadaşlarımı bu zulümden kurtarmak ve benim gibi davranmalarını sağlamak için çalışmalarımı sürdüreceğim dedi.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Halep Milletvekili Bedevi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER