Türkiyeye sığınan Halep Milletvekili Bedevi:

Türkiyeye sığınan Halep Milletvekili Bedevi: -Suriye askerleri, tüm tankları, silahları, uçakları, bu özgürlüğe karşı kullanıyor ve şu anda halk bu şekilde vuruluyor. Şu andan itibaren halkın yanında saf tutuyor ve diyorum ki, ey b


HATAY (A.A) - Suriye rejiminden ayrılan ilk kadın milletvekili İhlas Bedevi, Suriye askerleri, tüm tankları, silahları, uçakları, bu özgürlüğe karşı kullanıyor ve şu anda halk bu şekilde vuruluyor. Şu andan itibaren halkın yanında saf tutuyor ve diyorum ki, ey büyük Suriye halkı ve devleti, şu andan itibaren ben meclisten ayrılıyorum. Çünkü bu meclis Suriye halkının değil, Esedin meclisidir dedi.
     Türkiyeye sığınan Bedevi, Büyük Antakya Otelinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye halkının şu an intifada olduğunu söyledi.
     Suriye halkının tek dileğinin, isteğinin özgürlük olduğunu ifade eden Bedevi, halkın bu isteğine devletin çok sert ve zalim bir şekilde karşılık verdiğini kaydetti.
     Suriye devletinin, halkın özgürlük isteğini hapse atarak, öldürerek ve onlara ateş ederek karşılık verdiğini vurgulayan Bedevi, şöyle devam etti:
     Bu hareket sivil bir şekilde başladı. Fakat buna karşı askerler, tüm tankları, silahları, uçakları, bu özgürlüğe karşı kullanıyor ve şu anda halk bu şekilde vuruluyor. Şu andan itibaren halkın yanında saf tutuyor ve diyorum ki ey büyük Suriye halkı ve devleti, şu andan itibaren ben meclisten ayrılıyorum. Çünkü bu meclis Suriye halkının değil, Esedin meclisidir. Meclisi kendi yolundan saptırarak, şu anda yaptığı bütün işlemleri, kanunları halkın hizmeti için değil, ufak bir zümre için alıyor. Onun için ben, Allah ve halkımın önünde yemin ettiğim şekilde uygun olmadığı için meclisten ayrılıyorum. Tüm arkadaşlarım bayan ve erkek arkadaşlarım tüm milletvekillerine sesleniyorum. Lütfen sizde benim yaptığım gibi yapın. Halkın yanında saf tutmamız lazım. Halkın bütün isteklerini yerine getirmek için benim gibi gelin hep birlikte çalışalım. Çünkü bu kadar büyük insanlık dışı zulme ve kan akmasına karşı el birliğiyle durmamız lazım. Aynı şekilde Suriye Arap Cumhuriyeti ordusuna sesleniyorum. Diyorum ki onlara, siz yemin ettiniz. Halkınızı ve vatanınızı, toprağınızı savunmak için yemin ettiniz ve bu orduya girdiniz. Şu anda siz tek bir aileye hizmet ediyorsunuz. Şu anda büyük bir şehirde Suriye kanı akıtılıyor. Sizin yemin ettiğiniz gibi, hem vatanı, hem halkı gerçek düşmandan korumak, halka yardım etmek için benimle saf tutmanız gerekiyor.
     Arap parlamenterlere de seslenen Bedevi, Suriye halkının yanında saf tuttukları için onlara teşekkür ediyorum. Onlardan ricam bu zulmü ortadan kaldırmak için daha fazla baskı yapalım. Aynı şekilde bütün dünyadaki uluslararası insanlara ve devletlere de sesleniyorum. Şu an Suriyenin kanı çok acı bir şekilde akıtılıyor. Her gün katliam yapılıyor. Lütfen, hep birlikte bir işbirliği yapalım. Şu anda Halepte çok büyük bir katliam ve bombardıman var. Lütfen bu bombardımanı durdurmak için hep birlikte baskı yapalım. Suriye askeri malzemesini durdurmak için hep birlikte işbirliği yapalım diye konuştu.
     Halkın temsilcisi olarak halka seslenen Bedevi, Şu andaki intifadaya gelin, taraf tutun ve onlara yardımcı olun. Yapabileceğiniz her türlü yardımı barışçı ve askeri bir şekilde yapın. Allahın ipine sımsıkı sarılın dedi.
     Bedevi, Allahın izniyle zaferin yakın olduğunu da kaydetti.
     Toplantının ardından soruları yanıtsız bırakan Bedevi, önümüzdeki günlerde İstanbulda da basın toplantısı yapacağını söyledi.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç-İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Halep Milletvekili Bedevi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER