Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Koordinatör Vali Veysel Dalmaz: -Şu anki planlamaya göre AFAD, 130 bin kişiyi alabilecek şekilde hizmet verebilecek durumda -Planlamalar gelebilecekler dikkate alınarak hazırlandı (Fo


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı konteyner ve çadır kentlerin şu anda 130 bin kişiyi barındıracak şekilde hazırlandığı bildirildi.
     Suriyeli sığınmacılarla ilgili yürütülen çalışmalar için görevlendirilen Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentler ve konteyner kentte yapılan son çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
     Türkiyedeki Suriyeli sığınmacı sayısının 100 bin sınırlarında olduğunu ifade eden Dalmaz, Daha ne kadar gelecek, nasıl olacak bilmiyorum ama planlamalar gelebilecekler dikkate alınarak hazırlandı. Konteyner kent ve çadır kent kamplarımızı göç dalgasına göre hazırlamak zorundayız. Hazırlıklarımız da buna göre yapılmış durumda dedi.
    
     -Harrana konteyner kent
    
     Harranda da bir konteyner kent inşasının söz konusu olduğunu bildiren Dalmaz, şöyle devam etti:
     Burada da hazırlıklar yapılmak üzere. Nizipteki çadır kentimiz belli bir oranda Suriyeli sığınmacı alma durumunda. Oraya yerleştirme yapıyoruz. Akçakalede ilave çadırlarımız var, orada da altyapı çalışmalarımız yapıldı. Akçakale çadır kentimiz de hemen hemen hazır durumda. Kahramanmaraşta genişletme çalışmalarımız var. Şuan ki planlamaya göre AFAD, 130 bin kişiyi alabilecek şekilde hizmet verebilecek durumda. Ancak sayı bununla sınırlı kalır mı kalmaz mı bilemiyoruz. Sınırın diğer tarafında insanları tutabilirsek, insani yardım konusunda koordine edebilirsek en güzel şey o olacak. Her ne şekilde olursa olsun, ülkemize gelen Suriyelilerin barındırılması, onların kontrolü, iaşe ve ibadesi önem arz ediyor. Bu hususlara önem veriyoruz.
    
     -Sivil toplum kuruluşları çok duyarlı
    
     Vali Veysel Dalmaz, Suriyeli sığınmacıların durumunu görüşmek üzere sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaptıklarını hatırlatarak, sivil toplum kuruluşlarının konuya çok duyarlı olduğunu vurguladı.
     Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sivil toplum kuruluşlarının adeta yarıştığını, bu çalışmaların da koordinesini yaptıklarını aktaran Dalmaz, Bayram dolayısıyla sivil toplum örgütlerimizin sınırın öbür tarafındaki insanlara katkıları olacak. Biz alandayız, valilerimiz, belediye başkanlarımız, AFAD mensupları, Türk Kızılayı mensupları ve diğer sivil toplum örgütlerimizle birlikte bu konuya hep beraber eğiliyoruz diye konuştu.
     Dalmaz, Hükümetin genel konsepti çerçevesinde Suriyeli sığınmacılara geçici korumanın gerektirdiği bütün hizmetleri en güzel şekilde vermeyi planladıklarını, bununla ilgili koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER