Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Hatay Ülkü Ocakları, Suriyeli Türkmenlere kıyafet yardımı yaptı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli Türkmenlere, Hatay Ülkü Ocakları tarafından kıyafet yardımı yapıldı.
     Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akkaya, Ülkü Ocakları Genel Merkezinin teşvik ve yardımıyla 8 ilde başlatılan yardım kampanyasının tamamlandığını kaydetti.
     Diğer illerde toplanan yardımların Osmaniyedeki Suriyeli Türkmenlere, Hataydaki yardımların ise Yayladağı ilçesindeki Türkmenlere gönderildiğini ifade eden Akkaya, Yardım kampanyası kapsamında yaklaşık bin kişilik kışlık kıyafet ve ayakkabı toplandı. Toplanan kıyafetleri Suriyeli Türkmenlere verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar ilk etapta yaptığımız yardımlardı. Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onlara yardım etmeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Yardımları dağıtmak üzere teslim alan Suriye Türkmeni Sadettin Molla ise, Türkün Türkten başka dostu olmadığını artık daha iyi anlıyoruz. Yaptıkları yardımlardan dolayı Hatay Ülkü Ocaklarına ve Türk milletine teşekkür ediyoruz dedi.
     Molla, gelen yardımları evlerde kalan Suriyeli Türkmen ailelere teslim edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER