Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Adıyamandaki çadır kentte düzenlenen kursa katılan Suriyeli kadınlar, yaptıkları halılardan gelir elde edecek -Vali Demirtaş: Çadır kentte çok güzel şeyler yapılıyor (Fotoğraflı-G


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, çadır kentte düzenlenen kursa katılan Suriyeli kadınlar, yaptıkları halılardan gelir elde edecek.
     Vali Mahmut Demirtaş ile beraberindekiler, Suriyelilerin barındığı çadır kentte bir süre önce açılan halı kursunu ziyaret etti. Suriyeli kadınların yaptığı halıları inceleyen Vali Demirtaş, kursun başarılı şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Çadır kenti 25 gün gibi sürede tamamladıklarını anımsatan Demirtaş, yapılan çalışmalarla Suriyeli sığınmacıların sıkıntılarının giderildiğini kaydetti. Suriyelilerin türlü ihtiyaçlarını karşılandığını vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:
     Bu arada hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çadır kentte çok güzel şeyler yapılıyor. Şu anda çadır kentte 6 mahallemiz var. Her mahallede oyun parkı bulunuyor. Ayrıca okuma kursları ve okulda yaklaşık 3 bin kişi eğitimlerine devam ediyor. İnşallah bu problem çözülür ve herkes kendi yurduna döner ve rahat ederler.
    
     -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın-
    
     Ziyarette yer alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise Türkiyenin, mazlum ve mağdur Suriye halkına nasıl yardım edildiğini herkese gösterdiğini dile getirdi.
     Suriyelilerin çadır kentteki eğitimden sağlığa, çocuk oyun alanlarından atölyelere kadar birçok alanda sosyal aktivitelerinin düşünüldüğünü aktaran Aydın, şunları kaydetti:
     Yardım ve insanlık en güzel şekilde gösteriliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hakikaten duygulanmamak mümkün değil. Kendi toprağından, kendi ülkesinden, kendi evinden, barkından uzak yaşayan Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz burada Türk kardeşlerinin yanında sıcak bir aile yuvası tadında yaşıyorlar. Dileğimiz ve umudumuz dünyanın Suriyedeki insanlık dramına bir an önce el atması, zalim ceberut Esed yönetiminin bir an önce bitmesidir. Daha çok insan ölmeden, daha çok insan sınır dışı olmadan, daha çok insan toprağını terk etmeden inşallah Suriyedeki bu dram son bulur.
     Aydın, yaşanan süreçte Türkiyenin üzerine düşeni layıkıyla yaptığını ve dünyaya örnek olduğunu ifade etti.
     Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, çadır kentte her şeyin düşünüldüğünü vurguladı.
     Konuşmaların ardından, kursiyerler tarafından tamamlanan halılar makasla kesilerek makineden çıkartıldı.
     Bu arada, halıların Halk Eğitim Merkezinde satışa sunulacağı ve gelirinin Suriyeli kursiyerlere verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER