Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniye Valisi Cerrah: Komşumuz olan dost bir ülkenin içindeki bu karışıklıklardan biz de üzgünüz. Bir an önce bu karışıklıkların yok olmasını ve ülkenin huzura kavuşmasını arzu ediyoruz


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyedeki olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek, Bir an önce bu karışıklıkların yok olmasını ve ülkenin huzura kavuşmasını arzu ediyoruz dedi.
     Vali Cerrah, Suriyelilerin kaldığı konaklama tesisinin yönetim merkezi salonunda, çadır kentte oluşturulan 5 mahallenin muhtarlarıyla ve kurum müdürleriyle bir araya geldi. Cerrah, 8 Eylül 2012den bu yana çadır kentte Suriyeli Türkmenlerin misafir edildiğini, Suriyeli ailelere mümkün mertebe evlerinden uzak kaldıklarını unutturmaya çalıştıklarını söyledi.
     Suriyelileri misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Cerrah, Gönlümüz arzu ediyor ki en kısa sürede inşallah ülkenizdeki karışıklık biter tekrardan akrabalarınızın, dostlarınızın yanına, evlerinize ve de memleketlerinize dönersiniz dedi.
     Suriyedeki olayların son bulmasını arzuladıklarını belirten Cerrah, şöyle devam etti:
     Komşumuz olan dost bir ülkenin içindeki bu karışıklıklardan biz de üzgünüz. Bir an önce bu karışıklıkların yok olmasını ve ülkenin huzura kavuşmasını arzu ediyoruz. Üzücü haberleri de izliyoruz. Şehirlere bombaların düşmesi, sivil halkın, küçük çocukların ölmesine gönlümüz razı gelmiyor. Üzülüyoruz tabi komşu ülke olarak. Müslüman bir ülkede böyle olayların olmasına çok üzülüyoruz. Müslümanın Müslümanı öldürmesine çok üzülüyoruz.
     Cerrah, önümüzdeki günlerde Başbakanın Osmaniye Konaklama Tesislerini de ziyaret edebileceğini söyledi.
     Düziçi ilçesinde kurulan konteyner kent hakkında da bilgi veren Cerrah, Düziçideki kampın da son durumuna baktım. Oraya da yakında misafirlerimiz gelecek. Düziçide 500 konteynerimiz var. 5 kişilik aileleri yerleştirmiş olsak 2 bin 500-3 bin kişiyi almış olacağız. Artabilir, eksilebilir. En geç 15 Şubata kadar konteyner kentimize de Suriyelileri yerleştireceğiz diye konuştu.
     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER